Η ώρα του Davis Cup!

H σεζόν του 2018 για το τένις δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί μιας και μας περιμένει ένα σπουδαίο τριήμερο στην Λιλ με τον τελικό του Davis Cup ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία!

Η σεζόν μπορεί να τελείωσε όσον αφορά στην ATP World Tour αλλά απομένει το φινάλε μιας ακόμα σπουδαίας διοργάνωσης, του Davis Cup,

του οποίου πάντως το μέλλον παραμένει αβέβαιο…

Στις 23-25 Νοεμβρίου “γράφεται” το τέλος της συγκεκριμένης διοργάνωσης με την παλαιά της μορφή με τον τελικό ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία με γηπεδούχους τους “τρικολόρ”!

Όπως και το 2014, οι Γάλλοι επέλεξαν τη χωμάτινη indoor επιφάνεια για τους αγώνες του τελικού που αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον ανάμεσα σε δύο χώρες με πολύ “πλούσια” τενιστική παράδοση και άφθονο ταλέντο!

Αρκετές απουσίες θα έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Γιανίκ Νοά, με πρώτη και καλύτερη του “πιστού στρατιώτη” Ρισάρ Γκασκέ αλλά θα συνδράμουν των προσπαθειών της χώρας για το repeat μετά τον τίτλο το 2017 οι Λούκα Πούιγ, Ζερεμί Σαρντί, Πιέρ Ερμπέρ, Νικολά Μαού αλλά και ο Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά!

Οι φιλοξενούμενοι Κροάτες, runner-ups της διοργάνωσης το 2016 μέσα στην έδρα τους κόντρα στην Αργεντινή διαθέτουν τα “βαριά όπλα” των Μάριν Τσίλιτς και Μπόρνα Τσόριτς αλλά και ποιοτικούς παίκτες διπλών στο πρόσωπο των Φράνκο Σκούγκορ, Ιβάν Ντόντιγκ και Μάτε Πάβιτς.

Αυτή είναι, ως γνωστόν, η τελευταία διοργάνωση Davis Cup με αυτή τη μορφή καθώς από του χρόνου αλλάζει εντελώς ο τρόπος διεξαγωγής της που θα περιλαμβάνει final 8 το οποίο θα διαρκεί μία εβδομάδα και θα έχει round robin format.

Και όλα αυτά ενώ, από το 2020, η ATP ξεκινά τη δική της διοργάνωση με εθνικές ομάδες του ATP World Team Cup το οποίο θα δίνει και βαθμούς κατάταξης στους παίκτες πέραν από γερά χρηματικά έπαθλα.

Όπως καταλαβαίνετε, η επόμενη διετία θα κρίνει πολλά όσον αφορά τη μακροημέρευση τόσο του Davis Cup όσο και της νεοσύστατης διοργάνωσης της ATP…

DAVIS CUP WORLD GROUP DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Η ώρα του Davis Cup! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα