Τζόκοβιτς: “Να χτίσω στην προηγούμενη εβδομάδα” – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης πριν το ντεμπούτο του στην Βαρκελώνη, μίλησε για την αγωνιστική του κατάσταση, τονίζοντας πως είχε δυο κακές κληρώσεις σε Μόντε Κάρλο και Barcelona Open. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του…

Το πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και νυν Νο12, Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχος 12 Grand Slam τίτλων, λίγο πριν την πρεμιέρα του στο Barcelona

Open της Ισπανίας κόντρα στον Μαρτίν Κλιζάν, μίλησε για όλους και για όλα.

Ο Σέρβος αναφέρθηκε στον τραυματισμό του που τον άφησε πίσω, στον πόνο που ένιωθε τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά και τα παιδικά του χρόνια στα οποία έπαιζε τένις μόνο στο… χώμα.

Ο “Νόλε” χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση που είχε στο 500αρι τουρνουά της Βαρκελώνης, στο οποίο επιστρέφει μετά από 12 χρόνια, ενώ επισήμανε πως η φυσική κατάσταση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην χωμάτινη επιφάνεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σέρβος πρωταθλητής

“Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές του τουρνουά, που ήταν καλοί μαζί μου και μου χορήγησαν αυτήν την Wild Card της τελευταίας στιγμής, γιατί ηττήθηκε από τον Τιμ στο Μόντε Κάρλο την Πέμπτη και η κλήρωση στην Βαρκελώνη γινόταν την Παρασκευή ή το Σάββατο, οπότε και έπρεπε να αποφασίσουμε γρήγορα αν θα πρέπει να παίξω.

Δεν είχα παίξει πολλά ματς τους τελευταίους 10 με 12 μήνες και επειδή ένιωσα πως χρειάζομαι παιχνίδια στα πόδια μου, μιας και ευτυχώς ο αγκώνας μου δεν με ενοχλεί πια και μπορώ να παίξω, αποφάσισα να ζητήσω την Wild Card με την ομάδα μου. Ήταν πολύ καλοί μαζί μας και χαίρομαι για αυτό, γιατί από τότε που ήρθαμε εδώ είναι όλα θετικά.

Οι άνθρωποι στην Βαρκελώνη είναι πολύ γενναιόδωροι, πολύ καλοί και φιλόξενοι. Είναι ένα από τα καλύτερα tennis clubs που έχω δει. Είχα αγωνιστεί για τελευταία φορά εδώ πριν 12 χρόνια και για αυτό δεν θυμάμαι πολλά, γιατί έμεινα εδώ μόλις δυο μέρες τότε, αλλά ελπίζω να κάτσω εδώ λίγο περισσότερο φέτος.”

“Πρωτόγνωρη περίοδος αυτήν του τραυματισμού”

“Είναι περίεργη και πρωτόγνωρη για εμένα η φάση που περνάω, αλλά είναι μια διαδικασία που είναι αναγκαστική αυτήν την στιγμή, ώστε να επιστρέψω στο καλύτερό μου. Ήμουν εκτός του Tour για έξι μήνες και όταν επέστρεψα σε αγωνιστικούς ρυθμούς ένιωσα ξανά πόνους στον αγκώνα.

Δεν ήταν σίγουρα μια εύκολη περίοδος για εμένα, διότι φαντάζομαι όλοι οι επαγγελματίες αθλητές που έχουν αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο για πολλά χρόνια, έχουν περάσει κάποιους τραυματισμούς που τους επηρέασαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Εγώ ήμουν τυχερός, καθώς σε όλη μου την καριέρα δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς αν εξαιρέσουμε τον πιο πρόσφατο.

Μόλις επέστρεψα στις προπονήσεις και ένιωσα τον πόνο ξανά, ήμουν πεπεισμένος πως θα έπρεπε να ξανακάνω μια επέμβαση. Ευτυχώς πήγε καλά και μπόρεσα να αγωνιστώ στο Μαϊάμι και το Ίντιαν Γουέλς, αλλά σίγουρα δεν ήμουν έτοιμος ακόμη για εκείνο το βήμα. Στο Μόντε Κάρλο μπορώ να πω ήταν η πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό που ένιωσα πως μπορούσα να συγκεντρωθώ μόνο στο παιχνίδι.”

“Θετική εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο”

“Ήμουν υγιής και ήμουν ευχαριστημένος για αυτό, καθώς έπαιξα τρία καλά ματς και έχασα τελικά από τον Τιμ, ο οποίος είναι κακά τα ψέμματα ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο και ειδικότερα είναι στο Top-3 των παικτών σε αυτήν την επιφάνεια. Ήταν μια θετική εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσω να “χτίσω” πάνω σε αυτή.

Για το ότι συμμετέχουν τόσοι πολύ Top αθλητές στο τουρνουά της Βαρκελώνης, οι διοργανωτές μπορούν να χαίρονται σίγουρα, αλλά για εμένα προσωπικά δεν είναι και τόσο καλό. Η κλήρωση είναι η αλήθεια δεν ήταν τόσο φιλική για μένα στα τελευταία δυο τουρνουά στο χώμα αλλά είναι τύχη, δεν μπορείς να επηρεάσεις την τύχη, θα πρέπει απλά να το αποδεχθώ και να συγκεντρωθώ στην προσωπική μου εξέλιξη και αυτοπεποίθηση, ώστε να παίξω το καλύτερό μου τένις ξανά.

“Μεγάλωσα στην χωμάτινη επιφάνεια”

Μεγάλωσα στην χωμάτινη επιφάνεια, ήταν αυτήν στην οποία έπαιζα περισσότερο κατά την διάρκεια της εφηβικής μου ηλικίας. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου στατιστικά μιλώντας έχω κάνει τα καλύτερα παιχνίδια μου στην σκληρή επιφάνεια, ένιωθα πιο άνετα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά νομίζω έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου στο χώμα.

Πριν κερδίσω το Γαλλικό Όπεν και ακόμη μερικούς μεγάλους τίτλους το χώμα, ήταν ένας ονόματι Ράφα Ναδάλ, ο οποίος κάθε φορά ήθελε και έπαιρνε τους μεγάλους τίτλους και συνεχίζει μάλιστα να κυριαρχεί σε αυτήν την επιφάνεια. Υπάρχουν βέβαια πολύ που έχουν βελτιωθεί στο χώμα τον τελευταίο καιρό, όπως ο Τιμ για παράδειγμα.

“Καλύτερη φυσική κατάσταση στο χώμα”

Η χωμάτινη επιφάνεια είναι αυτήν που χρειάζεται την καλύτερη φυσική κατάσταση, γιατί πάντα θα πρέπει να περιμένεις μια μπάλα περισσότερη πίσω από τον αντίπαλό σου, από όσες σου γυρνάει στις άλλες επιφάνειες. Πιστεύω πως πρέπει να έχεις την ικανότητα να ξεκουράζεσαι και να γεμίζεις μπαταρίες μετά από ένα ματς, για να είσαι έτοιμος για το επόμενο.

Πρέπει να έχεις ποικιλία στο παιχνίδι σου και να είσαι ικανός να παίζεις flat μπαλιές, αλλά και να μπορείς να ελέγξεις το spin, που είναι κάτι σημαντικό για αυτήν την επιφάνεια, καθώς η αναπήδηση της μπάλας είναι τόσο υψηλή και θεωρώ πως το kick serve αλλά και το forehand είναι τα χτυπήματα-κλειδιά σε αυτήν την επιφάνεια.”

BARCELONA OPEN DRAW l OOP (-1h) l TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τζόκοβιτς: “Να χτίσω στην προηγούμενη εβδομάδα” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα