Ούτε τώρα… – VIDEO

Η Μαρία Σαράποβα έπαιξε, σε στιγμές, εκπληκτικό τένις στην πρεμιέρα της στην Στουτγκάρδη κόντρα στην Καρολίν Γκαρσιά αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα μεγάλο ματς λόγω της αστάθειας που έδειξε στο παιχνίδι της…

Δεν είναι ότι δεν παίζει καλά…

Σε στιγμές πιάνει εκπληκτική απόδοση θυμίζοντας την παλιά καλή Μάσα.

Ωστόσο, αυτό που επανειλημμένα λείπει από τη Μαρία Σαράποβα είναι η διάρκεια στην απόδοσή της καθώς και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης που ξεκάθαρα δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε.

Η Ρωσίδα, ευρισκόμενη στο Νο41 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι αναγκασμένη

να έχει δύσκολες κληρώσεις από τον πρώτο γύρο και αυτό συνέβη και στη Στουτγκάρδη όπου την περίμενε το Νο6 του ταμπλό, η Καρολίν Γκαρσιά.

Παρότι προηγήθηκε με σετ και έπαιξε γενικά πολύ καλό τένις σε όλο το ματς, η Ρωσίδα πλήρωσε τις όποιες στιγμές αδράνειας είχε και την κούραση στο τέλος του τρίτου σετ για να ηττηθεί με 4-6, 7-6(6), 6-4 από μια ψυχωμένη Γκαρσιά που έβγαλε πολύ μεγάλο ψυχικό σθένος στα δύσκολα.

Το ματς ήδη έβαλε υποψηφιότητα σαν ένα από τα καλύτερα της εβδομάδας αυτής στην Στουτγκάρδη με διάρκεια κάτι λιγότερο από τρεις ώρες και συναρπαστική εξέλιξη.

Η χωμάτινη επιφάνεια, έχει εξελιχθεί, τα τελευταία χρόνια, στην αγαπημένη της Σαράποβα και το έδειξε περίτρανα με την απόδοση που έπιασε κυρίως στα δύο πρώτα σετ.

Η Ρωσίδα σέρβιρε τρομερά, ρίσκαρε αρκετά με τα επιθετικά της χτυπήματα αλλά σε γενικές γραμμές τις βγήκε και προηγήθηκε αρχικά με 1-0 σετ.

Η Γκαρσιά είναι, ωστόσο, μια άρτια τενίστρια και μια μεγάλη μαχήτρια και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα παράταγε το ματς εύκολα.

Αλλωστε, μετά την υπόθεση ντόπινγκ, είναι γεγονός ότι όλες οι αντίπαλοι της Μάσα αισθάνονται ότι έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να την κερδίσουν.

Αρχισε να απειλεί πολύ περισσότερο το σερβίς της Ρωσίδας που εξακολουθούσε να βρίσκει μεγάλα σερβίς να την σώζουν μέχρι και το 3-2.

Εκεί, με ένα διπλό λάθος της αντιπάλου της, επιτέλους, η Γκαρσιά πήρε το break που έψαχνε διακαώς αλλά το έχασε άμεσα!

Τελικά, το πολύ κλειστό δεύτερο σετ κρίθηκε στο tie break στο οποίο η Γκαρσιά εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη της Σαράποβα για να προηγηθεί με 6-3 αλλά η Μάσα έσωσε τρία set points!

Οχι όμως και το τέταρτο καθώς με ένα διστακτικό forehand σημάδεψε το net και ο αγώνας πήγε σε τρίτο σετ!

Εκεί, η Σαράποβα ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 2-0 αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και να κρατήσει το προβάδισμα.

Τελικά, ήταν αυτή που υπέστη το οδυνηρό break στο 4-4 και η Γκαρσιά άρπαξε την ευκαιρία σερβίροντας επιτυχημένα για το ματς και παίρνοντας μια απολαυστική μάχη…

Πλέον, η Μάσα μετρά τρεις σερί αποκλεισμούς σε πρώτο γύρο από το Αυστραλιανό Όπεν και μετά…

Η Καρολίνα Πλίσκοβα και η 16χρονη Μάρτα Κόστιουκ προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο σε άλλα ματς της μέρας.

Ηττα-σοκ από την Μαρκέτα Βοντρούσοβα υπέστη η γηπεδούχος Γιούλια Γκέργκες με 6-2, 6-2

Τρίτη, 24/4: 1ος γύρος Stuttgart Open

Garcia (France) beat Sharapova (Russia) 3-6 7-6(6) 6-4

Ka. Pliskova (Czech Republic) beat Bertens (Netherlands) 6-2 6-2

Kostyuk (Ukraine) beat Lottner (Germany) 6-4 6-1

Vodrusova (Czech Republic) beat Goerges (Germany) 6-2 6-2

DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Kώστας Αϊτάκης

The post Ούτε τώρα… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα