Τυνησία: Πέρασε στα προημιτελικά η Λάκη

Η Μιχαέλα Λάκη συνεχίζει την πορεία της στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων, που διεξάγεται στην πόλη Μόναστιρ στην Τυνησία, με την 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί της κατά 8 χρόνια μεγαλύτερης, Μαρί Βιγιέ με 6-4, 6-2 σε 81 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Μπορεί, αυτή τη φορά η Λάκη να μη έφτασε στα ψηλά ποσοστά κερδισμένων πόντων πίσω από το 1ο service, όπως στο παιχνίδι του 1ου γύρου, όμως βρήκε μεγάλο στήριγμα στο 2ο service

τελειώνοντας το παιχνίδι με 71%, ενώ ήταν εξαιρετική τόσο στην αποτελεσματικότητα των break-points (5/6), αλλά και στις επιστροφές (49%).

Η τενίστρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου βρήκε break νωρίς στο παιχνίδι (2-0) το οποίο έχασε αμέσως μετά (2-1) για να “χτυπήσει” και πάλι στο τέλος το set το οποίο έκλεισε με break κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος της αναμέτρησης η Λάκη ήταν απλά εξαιρετική. Μπορεί να δέχθηκε πρώτη break (1-2), όμως από εκεί και πέρα πήρε τον έλεγχο του court και με 5 συνεχόμενα games (3 break) έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση. 

Στα προημιτελικά η Λάκη θα παίξει είτε με την 17χρονη Τυνήσια (Νο1511), είτε με την 18χρονη Κινέζα (Νο655) και Νο2 του ταμπλό Γιάο που αγωνίζονται την Πέμπτη.

Εκτός από το μονό η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στα προημιτελικά και στα διπλά, καθώς μαζί με τη Ρωσίδα Ανστασία Γκούρεβα εξασφάλισαν άκοπη πρόκριση μετά την εγκατάλειψη των Αναέλ Λεκλέρκ (Γαλλία) και Σόφι Λούσερ (Ελβετία) μετά την ολοκλήρωση του 4ου game κι ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2. 

Στη φάση των “8” οι Νο3 του ταμπλό θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Καμίλα Τζενάρο και Έμμα Ριτσέτο. 

 ITF M15 MONASTIR SINGLES DRAWS | DOUBLES DRAWS | OOP (-2)

The post Τυνησία: Πέρασε στα προημιτελικά η Λάκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα