Στις “16” του Χορμπ η Σακελλαρίδη

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη, συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Χορμπ στη Γερμανία, με την Ελληνίδα τενίστρια να σημειώνει την 4η σερί νίκη της (είχαν προηγηθεί οι τρεις των προκριματικών) φτάνοντας στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. 

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια και Νο404 του κόσμου, επικράτησε με 6-3, 6-2 της 18χρονης Γερμανίδας (Νο535) Νόμα Νόχα Ακούγκουε μετά από μια ώρα και 25 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση σημειώνοντας την 63η νίκη τη φετινή σεζόν (63-25).

Η Σακκελλαρίδη μπορεί να τελείωσε το παιχνίδι

με μόλις 27% στο 2ο service, ωστόσο χρειάστηκε να σερβίρει μόλις 15 φορές σε όλο το ματς, καθώς τα περασμένα πρώτα service έφτασαν το 72%(!), κερδίζοντας το 63% των πόντων. 

Μάλιστα χρειάστηκε να σβήσει τα 6 από τα 9 break-points της Γερμανίδας, ενώ από την πλευρά της η ίδια είχε 7/13. 

Τα τρία από αυτά είχε προλάβει να τα σημειώσει μέχρι το 5ο game του 1ου set, παίρνοντας προβάδισμα με 4-1, αλλά και 5-2 στη συνέχεια. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κλείσει το set στο service με την Ακούγκουε να φτάνει σε break μειώνοντας σε 5-3, αλλά αμέσως μετά δέχθηκε ένα ακόμα από τη Σακελλαρίδη, η οποία έκανε το 6-3 και το 1-0.

Η αρχή του 2ου set ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης, με τη Γερμανίδα να φτάνει σε break (0-1), αλλά τη Σακελλαρίδη να το παίρνει άμεσα πίσω (1-1), ενώ στη συνέχεια με ένα κρίσιμο hold, στο 6λεπτο 3ο game η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το 2-1. 

Το τελευταίο κερδισμένο game στον αγώνα για την Ακούγκουε ήρθε αμέσως μετά όπου ισοφάρισε σε 2-2, καθώς από εκεί και πέρα η Σακελλαρίδη κατακτώντας τα τελευταία 4 games έκλεισε το παιχνίδι και την πρόκριση για τη φάση των “16”

Εκεί θα αντιμετωπίσει την 25χρονη Αμερικανίδα και πρώην Νο260 του κόσμου, Ελίζαμπεθ Χάλμπαουερ, ο οποία με τη σειρά της επικράτησε της Γαλλίδας Μαργκό Ρουβρουά με 6-2, 6-0.

Θυμίζουμε ότι η Σακελλαρίδη βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά του διπλού καθώς μαζί με την Αυστριακή Μέλανι Κλάφνερ σημείωσαν μια μεγάλη νίκη απέναντι στις Γιαπωνέζες Ρίνα και Γιουκίνα Σάλγκο με 6-4, 6-2. 

Στις “8” θα παίξουν απέναντι στις Κιάρα Σχολ (ΗΠΑ) και Ίνγκριντ Βοϊτσινάκοβα (Σλοβακία) σε μια αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης. 

 ITF M25 HORB SINGLES DRAWS | DOUBLES DRAWS | OOP (-1)

The post Στις “16” του Χορμπ η Σακελλαρίδη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα