Τσιτσιπάς: Θετική επιρροή στο Ελληνικό Τένις και το μεγάλο «γιατί»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον εδώ και τρία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή όσων ασχολούνται με το Τένις και ο ίδιος έχει φροντίσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να μας κάνει περήφανους για τα όσα έχει καταφέρει ως στιγμής.

Το 2020 για τον Έλληνα κορυφαίο τενίστα, μπορεί να μην χαρακτηριστεί και ως η καλύτερη του χρονιά, ωστόσο υπήρξαν μερικά διαστήματα στα οποία έδειξε ότι ακόμη και όταν δεν παίζει στο επίπεδο που επιθυμεί είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

Ο αποκλεισμός στον 3ο γύρο του Us Open,

ήταν ίσως το «μαύρο» σημείο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς και ενώ προηγούνταν με 2-1 σετ, έχοντας προβάδισμα 5-1 games στο 4ο, δεν τα κατάφερε απέναντι στον Μπόρνα Τσόριτς και ηττήθηκε χάνοντας μια ευκαιρία να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Μέσα σε αυτή τη σεζόν, ο 22χρονος τενίστας μπόρεσε να κατακτήσει τον 5ο του τίτλο σε επίπεδο ATP Tour, κερδίζοντας στον τελικό του Όπεν της Μασσαλίας τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ. Στο Αμβούργο αυτή τη φορά σε χωμάτινη επιφάνεια έφτασε σε έναν ακόμη τελικό, αυτή τη φορά απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, ωστόσο δεν τα κατάφερε χάνοντας στα τρία σετ.

Ποιος μπορεί να παραλείψει όμως και την εντυπωσιακή πορεία του Τσιτσιπά στο Roland Garros, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά και εκεί οδήγησε το παιχνίδι κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στα πέντε σετ, χωρίς όμως τελικά να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή.

Το 2021 αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, όντας ωριμότερος παιχνίδι με το παιχνίδι, φιλοδοξεί γιατί όχι και να αγωνιστεί σε έναν τελικό Grand Slam.

Το αντίκτυπο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ελληνικό Τένις

Τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και ειδικότερα στο τελευταίο διάστημα, βλέπουμε ότι το Τένις να έχει μπει για τα καλά στη ζωή πολλών και ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας που έχει καταφέρει να βρεθεί στην ελίτ του αθλήματος, χάρις στα εντυπωσιακά του επιτεύγματα ως τώρα και σίγουρο το μέλλον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η επιρροή του 22χρονου είναι 100% θετική, καθώς δεν είναι εύκολο ένα άθλημα σαν το Τένις να είναι στο επίκεντρο, με τον ίδιο να έχει συνεισφέρει στα μέγιστα στο να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο σε νέα παιδιά να ασχοληθούν και να αρχίσουν να αγαπούν και το συγκεκριμένο άθλημα.

Ο Στέφανος έχει καταφέρει με τη δική του παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο να ωθήσει νεαρούς και όχι μόνο να ξεκινήσουν να παίζουν Τένις. Ο Νο.6 στη παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή έχει παρακινήσει πολύ κόσμο να ξεκινήσει να παρακολουθεί Τένις και το πιο σημαντικό απ’ όλα να αγαπήσει ένα άθλημα το οποίο καλώς η κακώς δεν ήταν ποτέ το «τοπ» εδώ στην Ελλάδα.

Το μόνο σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο κόσμο να ασχολείται και να εμπλέκεται με το Τένις, ένα άθλημα που έχει μπει για τα καλά στη καθημερινότητα μας.

Τα αρνητικά σχόλια και η κακοπροαίρετη κριτική

Σε ένα νόμισμα υπάρχουν πάντα και δύο όψεις, ωστόσο μερικές φορές είναι άδικο να βλέπουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν στο μέγιστο ορισμένα πράγματα να έρχονται και να κρίνουν ένα παιδί 22 ετών για «μερικές» κακές του στιγμές εντός court.

Πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές εδώ στην Ελλάδα να μπορούμε να αγκαλιάσουμε έναν νέο αθλητή και πόσο μάλλον σε ένα άθλημα που ποτέ δεν είχε ποτέ δεχθεί μια τόσο μεγάλη επιτυχία, όσο αυτά που έχει καταφέρει ήδη ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο νεαρός τενίστας έχει βάλει με τον δικό του τρόπο στη ζωή των Ελλήνων το άθλημα αυτό, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που συνεχώς «κρίνουν» και βγάζουν «κόμπλεξ» προς το πρόσωπο του. Μιλάμε για ένα παιδί που ξεκίνησε να κάνει τα βήματα του και αμέσως έδειξε ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό ταλέντο που αργά ή γρήγορα θα αναδείξει τις δυνατότητες του εντός court.

Το να φωνάξεις ή ακόμη και να ξεφύγεις ορισμένες φορές μέσα σε ένα ματς, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο είναι απολύτως φυσιολογικό, εξάλλου μιλάμε για ένα νέο παιδί που τώρα αρχίζει να ανοίγει τα φτερά του και να ξεδιπλώνεται μέσα στο court. Δεν είναι εύκολο πάντα να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οριακές στιγμές και καταστάσεις που συμβαίνουν και πόσο μάλλον όταν ήδη ξέρει ότι με κάτι που θα πει ή θα αναρτήσει στα social media θα δεχθεί απευθείας κριτική χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Καλώς ή κακώς εδώ στην Ελλάδα όταν έρχεται και αναδεικνύεται κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει πάντοτε το βλέπουμε καχύποπτα και δεν δίνουμε περιθώρια για να βγάλουμε ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα στο μέλλον. Έτσι συμβαίνει και με τον Στέφανο Τσιτσιπά, από τον οποίο περιμένουν πολλοί μια ανάρτηση ή μια κακή στιγμή μέσα στο court για να τον «κράξουν» και να κριτικάρουν με «κακοπροαίρετο» τρόπο τη συμπεριφορά του, δίχως να μπορούν να κατανοήσουν.

Όλα αυτά σιγά σιγά και με τις επιτυχίες του Τσιτσιπά στο μέλλον να είναι ακόμη μεγαλύτερες, θα βλέπουμε ακόμη και αυτές οι πολλές κατά καιρούς «περίεργες» και «κακές» συμπεριφορές απέναντι του να σβήνουν και να αναγνωρίζεται στο μέγιστο βαθμό τι έχει προσφέρει και τι έχει ακόμη να δώσει στο Τένις, αλλά και στην Ελλάδα.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Τσιτσιπάς: Θετική επιρροή στο Ελληνικό Τένις και το μεγάλο «γιατί» appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα