Σαράποβα: Η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αποσυρθώ

Η πέντε φορές νικήτρια Grand Slam, Μαρία Σαράποβα πρόσφατα παραχώρησε μια συνέντευξη με θέμα “την στιγμή που συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αποσυρθεί”. Η Ρωσίδα, μιλώντας στα μικρόφωνα της Inc., αποκάλυψε ότι είχε αναρωτηθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας της για το αν είχε έρθει η ώρα να “κρεμάσει τη ρακέτα της”.

Η Σαράποβα, η οποία έχει επίσης εργαστεί ως μοντέλο, ανέφερε ότι το να ακούς το σώμα και το μυαλό σου είναι το κλειδί για να προχωρήσεις.

“Πρέπει να ψάξεις μέσα σου και να

ακούσεις τι σου λέει το σώμα και το μυαλό σου. Εγώ το έκανα αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες πριν ανακοινώσω την απόσυρση μου”, είπε χαρακτηριστικά η Μαρία.

Η απόφαση της Σαράποβα να σταματήσει το τένις. 

Η Μαρία συνέχισε λέγοντας ότι ένα άτομο μπορεί πάντα να ζητήσει συμβουλές από την οικογένεια ή τους φίλους του, ωστόσο η τελική απόφαση πρέπει να παρθεί από τον ίδιο.

“Μπορείτε να έχετε επιρροές από ανθρώπους που είναι κοντά σας και θέλουν να σας οδηγήσουν προς τη σωστή απόφαση, αλλά στο τέλος εσείς αποφασίζετε για την καριέρα σας και θα πρέπει να είστε 100% σίγουροι για την επιλογή σας”.

Η Σαράποβα προσπαθούσε τους τελευταίους μήνες να αφοσιωθεί στο παιχνίδι της, όμως συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσει σε κάτι άλλο.

Η ήττα από τη Ντόνα Βέκιτς στον 1ο γύρο του Australian Open 2020, όπου αγωνίστηκε με wild card, ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας της και τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε την απόσυρσή της.

“Συνειδητοποίησα ότι έκανα επίδειξη, αλλά όχι ως τενίστρια και είχα χάσει την ανταγωνιστικότητα μου”.

Μετά την αποχώρηση από τον κόσμο του τένις, η πρώην Νο.1 στον κόσμο ξεκίνησε μια επιτυχημένη καριέρα ως επιχειρηματίας. Ασχολείται με την μόδα, αλλά διαθέτει και μια σειρά προϊόντων ζαχαροπλαστικής που ονομάζεται “Sugarpova”. Η Μαρία Σαράποβα έχει κερδίσει πέντε τουρνουά Grand Slam, μεταξύ των οποίων δύο στο Ρολάν Γκαρός.

Στην καριέρα της, κέρδισε συνολικά 36 τουρνουά singles, ενώ το 2012 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ήταν, για 11 συναπτά έτη, από το 2004 έως το 2015, η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο.

Γιάννης Μαύρος 

The post Σαράποβα: Η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αποσυρθώ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα