Τσιτσιπάς: “Θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα εκτός του τένις”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην αυστραλιανή εφημερίδα The Age για το μέλλον στο τένις, για τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, αλλά και για τον 1ο (και μοναδικό για την ώρα) τελικό σε Grand Slam

Ο 23χρονος αναφέρθηκε-για πολλοστή φορά-στο γεγονός ότι επιθυμεί να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα εκτός από το τένις, να προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος κάτι το οποίο θα έχει και αντίκτυπο στο παιχνίδι του. 

Ως γνωστό ο Τσιτσιπάς έχει πολλά και δημιουργικά ενδιαφέροντα εκτός γηπέδου, όπως η φωτογραφία,

η κινηματογραφική παράγωγή και η μουσική, κάτι που τον διατηρούν ψυχικά υγιή

“Μου αρέσει να κάνω πράγματα εκτός τένις, εξερευνώντας τα άλλα ενδιαφέροντά μου έξω από το γήπεδο. Το βλέπω ως προσωπική ανάπτυξη.”, ανέφερε ο Τσιτσιπάς

“Μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό να γίνεται καλύτερος άνθρωπος, να μαθαίνω περισσότερα πράγματα. Νομίζω ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στο παιχνίδι μου.”

“Αν ξέρω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και άλλα ενδιαφέροντα και ταλέντα και γενικά πράγματα που μου αρέσουν να κάνω, αυτό μου κάνει καλό και μέσα στο court.”

“Σίγουρα στη ζωή υπάρχουν περισσότερα πράγματα από το τένις. Αναμφίβολα το τένις είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο θέλω να εξερευνήσω τις επιλογές μου. Δεν θέλω να ζήσω μια μονότονη και μονόπλευρη ζωή θυσιάζοντας το 110% της ημέρας μου στο τένις. Αν το κάνω αυτό νομίζω ότι κάποια στιγμή θα τρελαθώ.”

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στον 1ο του τελικό Grand Slam στο Παρίσι, με τον Έλληνα τενίστα να απέχει 1 set μακριά από την κατάκτηση (2-0), πριν ο Νόβακ Τζόκοβιτς φτάσει στη μεγάλη ανατροπή κατακτώντας τον τίτλο.

“Όταν παίζεις στον 1ο τελικό Grand Slam και είσαι πολύ κοντά στο να το κατακτήσεις, είναι λογικό να νιώθεις στο τέλος απογοητευμένος και ότι έχασες μια μεγάλη ευκαιρία.”, τόνισε ο Νο4 του κόσμου. 

“Προφανώς είχα μεγάλο προβάδισμα στο σκορ, αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι του τελικού. Σίγουρα υπάρχει κάτι που κάνεις σωστά για να είσαι σε αυτή τη θέση. Ωστόσο μπορώ να πω ότι από αυτό το παιχνίδι πήρα περισσότερα πράγματα παρά έχασα.”

“Νομίζω ότι πλέον πνευματικά είμαι έτοιμος τώρα από ό,τι ήμουν τότε έτσι ώστε να μη συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο. Τότε δεν πίστευα ότι το παιχνίδι θα γύριζε, αφού έπαιξα τόσο καλά στα 2 sets ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.”

“Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν υπήρχε καμία αμφιβολία από την πλευρά μου καμία 2η σκέψη, ποτέ δεν υποχώρησα. Απλά έπαιζα το παιχνίδι μου, το απολάμβανα, σε μια πολύ ωραία ημέρα στο Παρίσι και απολάμβανα την παρουσία μου στο γήπεδο. Δεν είχα άλλες σκέψεις.”

“Ο Νόβακ αφού έφυγε από το γήπεδο μετά το 2-0, ουσιαστικά φρόντισε να “καθαρίσει” το μυαλό του. Όταν επέστρεψε είχε διαφορετικές προθέσεις. Χαλάρωσε. Αυτό ήταν κάτι που συνέβαλλε στην επιτυχία του και αργότερα μέσα στη χρονιά.”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ. “Είναι απίστευτο να είσαι εκπληκτικός αθλητής και να κάνει τόσα πολλά πράγματα για τη φιλανθρωπία, όπως ο Ρότζερ και τον Ράφα να έχει τη δική του ακαδημία που δίνει σε χιλιάδες παιδιά την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.”

“Οι δυο τους έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στο τέλος της ημέρα αυτό είναι το πιο σημαντικό.”

Ο Έλληνας τενίστα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Australian Open την ερχόμενη Τρίτη (18/1) όπου και θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ για τον 1ο γύρο του τουρνουά.

Το 1ο Grand Slam της σεζόν θα διεξαχθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου. 

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: “Θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα εκτός του τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα