ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΕΚΤΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Μετά από πολύωρη διαδικασία, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης, ακύρωσε το αίτημα του Τζόκοβιτς για επανεξέταση της ακύρωσης της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς γεγονός που σημαίνει ότι ο Σέρβος θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open που ξεκινάει τη Δευτέρα (17/01) στη Μελβούρνη…

Η απόφαση

ήταν ομόφωνη και οι λόγοι θα γίνουν γνωστοί τις επόμενες ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μόλις μια ώρα, μετά την ανακοίνωση των διοργανωτών για το πρόγραμμα της 1ης ημέρας των αγώνων στην Αυστραλία όπου ο Τζόκοβιτς θα αγωνιζόταν στο βραδινό session με τον Μιομιρ Κετσμάνοβιτς. Τώρα, τη θέση του Σέρβου θα πάρει lucky loser που έχασε στον 3ο προκριματικό γύρο.

Το χρονικό της οριστικής απόφασης

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής (09:30 ώρα Αυστραλίας) και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας (18:00). Σύμφωνα με τα πρακτικά που βγηκαν στη δημοσιότητα, οι δικηγόροι της Κυβέρνησης που στηρίζουν την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να ακυρώσει για δεύτερη φορά τη βίζα του Τζόκοβιτς, στέκονται στο γεγονός ότι ο Σέρβος έχει πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των εμβολίων και πιστεύουν ότι αυτό θα δώσει πάτημα στο αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Αυστραλία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς χαρακτήρισαν παράλογη την απόφαση του Άλεξ Χοκ, για τους λόγους δημόσιας υγείας και δεν πιστεύουν ότι η παρουσία του Τζόκοβιτς θα ενισχύσει την αντιεμβολιαστική προοπτική της χώρας. Η ομάδα του Τζόκοβιτς, ισχυρίστηκε ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης στήριξε την απόφασή του σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με το οποίο ο Τζόκοβιτς εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη χρησιμότητα των εμβολίων.

Υποστήριξαν επίσης ότι ο Τζόκοβιτς δεν ρωτήθηκε καθόλου από τις Αρχές για την άποψή του για τα εμβόλια, κατά την παραμονή του στην Αυστραλία.

“Είναι παράλογο να κοιτάμε μόνο τη μια όψη του νομίσματος” φέρεται να είπε ο Νικ Γουντ, επικεφαλής της δικηγορικής ομάδας του Τζόκοβιτς.

Δύο ώρες κράτησε η αγόρευση του Γουντ και στη συνέχεια πήραν θέση μάχης οι δικηγόροι της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Τζόκοβιτς είχε αρκετές ευκαιρίες ώστε να εμβολιαστεί και να αγωνιστεί χωρίς προβλήματα στο Australian Open.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της Κυβέρνησης, υποστήριξαν ότι η συμπεριφορά του Τζόκοβιτς όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και τις δύο επόμενες ημέρες έκανε δημόσιες εμφανίσεις στη Σερβία, ίσως επηρεάσουν κι άλλους να επιδείξουν παρόμοια συμπεριφορά.

“Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αθλητές υψηλού επιπέδου για να προωθήσουν ιδέες και αιτίες συνεχώς. Δεν λέω ότι το κάνει εσκεμμένα αλλά η παρουσία του και μόνο στην Αυστραλία, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά” είπε χαρακτηριστικά ο Στίβεν Λόιντ.

“Καλώς η κακώς, ο Τζόκοβιτς θεωρείται ότι υποστηρίζει αντιεμβολιαστικές απόψεις” επεσήμανε λίγο αργότερα ο Κυβερνητικός δικηγόρος.

The post ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΕΚΤΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα