Τσιτσιπάς: “Οι νέοι να περάσουμε τον ιό για να χτίσουμε ανοσία”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να ξεπέρασε το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Κόρντα, εξασφαλίζοντας μια θέση στον 3ο γύρο του Σινσινάτι, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται η νίκη αυτή θα περάσει στα… ψιλά καθώς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας τενίστας  αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα του εμβολιασμού, λίγες ημέρες μετά από τις αρχικές του δηλώσεις. 

Ο 23χρονος, μπορεί να ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κατά του εμβολίου, ωστόσο από την άλλη εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις παρενέργειες που προκαλεί, για να καταλήξει ότι οι νέοι θα πρέπει να περάσουν τον ιό, για να χτίσουν ανοσία…

“Προσωπικά

πιστεύω ότι το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά. Είναι κάτι καινούργιο. Ξέρω ότι έχει κάποιες παρενέργειες από ανθρώπους που τους γνωρίζω προσωπικά και τις βίωσαν.”, δήλωσε ο Νο3 στον κόσμο. 

“Δεν είμαι κατά του εμβολίου κι αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Απλά δεν βλέπω το λόγο να εμβολιαστεί κάποιος στη δική μου ηλικία. Αν δεν κάνω λάθος ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για να εμβολιαστούν οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.”

“Πιστεύω ότι δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα μέχρι στιγμής για το εμβόλιο, οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν λέω κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να κάνουμε τους διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;”

“Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει τι είναι το σωστό. Από τη στιγμή που ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός ο καθένας έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θέλει να το κάνει. Αν θέλεις με το εμβόλιο να προστατέψεις τον εαυτό σου, είναι δικό σου θέμα. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, για να “χτίσουμε” ανοσία.”

“Όπως είπα δεν είναι υποχρεωτικό. Ναι, κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα έχουμε πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά θετικά παρά αρνητικά.”

Όσο για τον επόμενο αγώνα κόντρα στον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο, ο Τσιτσιπάς τόνισε: “Είναι ένας παίκτης που βγάζει πάθος στο κορτ. Βγάζει το καλύτερο παιχνίδι του όπου και να παίζει.”

“Προφανώς από την πλευρά μου, θα ψάξω να βρω τρόπους και λύσεις όπως κάνω πάντα απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Έτσι θα κάνω και τώρα. Ο καλύτερος παίκτης ας κερδίσει.”

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: “Οι νέοι να περάσουμε τον ιό για να χτίσουμε ανοσία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα