Τσιτσιπάς: Με το βλέμμα στα προημιτελικά

Μετά από τη νίκη στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι, αλλά και μετά από όλα όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις του περί εμβολιασμού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπει και πάλι στο κορτ τα ξημερώματα (02:00 GR) της Παρασκευής (20/8) για να αντιμετωπίσει τον Ιταλό και Νο27 στον κόσμο, Λορέντζο Σονέγκο.

Οι δυο τους θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι, μετά από τον περασμένο Μάρτιο και το Miami Open, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει με 6-2, 7-6(2) παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κάτι που

θέλει να κάνει και στο Σινσινάτι. 

Ο Ιταλός, ο οποίος ξεκίνησε από τους “64”, χρειάστηκε να ξεπεράσει τον ανερχόμενο Κάρλος Αλκάραζ, ενώ στη συνέχεια επικράτησε και του Αμερικανού Τόμι Πολ, αφήνοντας πίσω του τον πρόωρο αποκλεισμό στον Τορόντο από τον Γάλλο Ουγκό Αμπέρ.

Ο νικητής της αναμέτρησης θα παίξει με τον νικητή του παιχνιδιού που θα ακολουθήσει με τον συμπατριώτη του Σονέγκο, Ματέο Μπερετίνι να κοντράρεται με τον Καναδό Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, ο οποίος θα ψάξει για την πρόκριση, αλλά και τη ρεβάνς από τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του Wimbledon.

Ξεκίνημα με Μεντβέντεφ

Το πρόγραμμα στο κεντρικό κορτ θα ανοίξουν ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, σε ένα παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον, καθώς ο… ανανεωμένος Βούλγαρος θα παίξει κόντρα στον “in the zone” Ρώσο που μετράει 6 συνεχόμενες νίκες, ενώ προηγείται και στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 2-1. 

Ο επίσης φορμαρισμένος Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα παίξει απέναντι στον Αργεντινό Γκουίντο Πέγια, κόντρα στον οποίον μετράει δύο νίκες και οι δύο σε τελικούς, ενώ ο Ρώσος και Νο4 του ταμπλό Αντρέι Ρούμπλεφ θα κοντραριστεί με τον… 500άρη πλέον Γκαέλ Μονφίς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ απέναντι στον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ενώ τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια των “16” συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις των Τζον Ίσνερ με τον Μπενουά Περ και των Χούμπερτ Χουρκάτς με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. 

Μεγάλα παιχνίδια στις γυναίκες

Το κεντρικό κορτ θα φιλοξενήσει την blockbuster αναμέτρηση της Νο1 του κόσμου Άσλεϊ Μπάρτι με την πρώην Νο1, αλλά και κάτοχο του τίτλου Βικτώρια Αζαρένκα. 

Από εκεί και πέρα ξεχωρίζει η αναμέτρηση δύο μεγάλων breakers της Αντζελίκ Κέρμπερ με την Γέλενα Οσταπένκο, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι του 2ου μεγαλύτερου κορτ (Grandstand) η Καρολίνα Μούκοβα αναμένεται να βάλει δύσκολα στη “χρυσή” Ολυμπιονίκη Μπελίντα Μπέντσιτς. 

Η κάτοχος του τίτλου στο Μόντρεαλ Καρολίνα Πλίσκοβα θα έχει, θεωρητικά, δύσκολο έργο απέναντι στην Αμερκανίδα Τζέσικα Πεγκούλα, ενώ η εκπληκτική από το Roland Garros και μετά, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα θα παίξει κόντρα στην Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. 

Το παιχνίδι αυτό θα το ακολουθήσει ένα εξίσου σημαντικό, με την Πέτρα Κβίτοβα να μοιράζεται το κορτ με την Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ. 

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

WESTERN & SOUTHERN OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: Με το βλέμμα στα προημιτελικά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα