Τσιτσιπάς: “Διαφωνώ με το on-court coaching”

18:15 9/6/2020 - Πηγή: Tennis24

Aπό ολοένα και περισσότερα χείλη ακούγεται η σκέψη να επιτραπεί το on-court coaching και στο αντρικό τουρ.

Πρόκειται για μία τεράστια μεταρρύθμιση στον χώρο του τένις που ξεκίνησε φυσικά πρώτα εδώ και μερικά χρόνια στην WTA με τους προπονητές να μπορούν να εισέλθουν έναν περιορισμένο αριθμό φορών στο κορτ και να βοηθήσουν τους αθλητές τους με τις συμβουλές τους.

Πέραν της WTA, επικοινωνία μεταξύ προπονητή και παίκτη επιτράπηκε και στο NextGen Finals (μέσω ακουστικών) ενώ θα το εφαρμόσει

και το νεοσύστατο Ultimate Tennis Showdown του Πατρίκ Μουράτογλου που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο.

Και όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την παραδοσιακή φιλοσοφία του τένις που απαγορεύει ρητά κάθε επικοινωνία μεταξύ παίκτη-προπονητή άπαξ και ο πρώτος εισέλθει στο κορτ.

Ο Στέφανος φαίνεται πως συντάσσεται με την κλασική εκδοχή του τένις και προτιμά να βρίσκει μόνος του τις λύσεις μέσα σε έναν αγώνα.

“Σίγουρα, ήταν ενδιαφέρον όταν το βάλανε στη WTA και έχουμε δει όλων των ειδών τις απόψεις. Έχουν συμβεί και αρκετά αστεία περιστατικά! Σίγουρα, οι προπονητές μπορούν να σε βοηθήσουν και να σκεφτούν καθαρά τι πρέπει να κάνεις. Αλλά το τένις εξαρχής ήταν ένα “εσωστρεφές” σπορ. Πρέπει να σκέφτεσαι μόνος σου, να τα κάνεις όλα μόνος σου, συνεπώς, είναι μια χαρά να παραμείνει ως έχει σε αυτό το κομμάτι”.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τσιτσιπάς: “Διαφωνώ με το on-court coaching” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα