Ολυμπιακός: Περί λευκής πετσέτας…

17:42 9/6/2020 - Πηγή: To10.gr

«Το τι λένε οι απέναντι, οι Ολυμπιακοί, δεν με ενόχλησε ποτέ. Έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου μαζί τους στο γήπεδο. Εκεί που πάντα τους νικάω. Θα είναι για 2η σεζόν στην Α2. Τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο. Καλή επάνοδο στην Α1. Αν και όποτε. Το κατάλαβαν και στο βόλεϊ φέτος. Κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός. Αυτά με τους Ολυμπιακούς», τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στέκομαι στο κομμάτι αυτό, γιατί απασχολεί περισσότερο τους φίλους του Ολυμπιακού.

Πρώτα απ’ όλα οι ερυθρόλευκοι» δεν τα έβαλαν ποτέ με τον ισχυρό άντρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το τί μπορεί να νομίζει ο ίδιος, είναι καθαρά δικό του θέμα. Ο Ολυμπιακός τα έβαλε με την ΕΟΚ και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Το γράφω ξανά. Ο Ολυμπιακός τα έβαλε με την ΕΟΚ, όχι με τον Γιαννακόπουλο. Εκτός αν ο ίδιος θεωρεί ότι η ΕΟΚ είναι δική του, οπότε πάω πάσο. Ο Ολυμπιακός είναι στην Α2 από δική του επιλογή. Δεν υποβιβάστηκε αγωνιστικά. Δεν έπεσε γιατί δεν του έβγαιναν τα κουκιά. Ο Ολυμπιακός ζήτησε εξαίρεση κάποιων διαιτητών (όπως είχε συμβεί παλαιότερα και από πλευράς Παναθηναϊκού) στα ματς με τους «πράσινους». Το αίτημα τους, δεν έγινε αποδεκτό και την ιστορία όλοι την γνωρίζουμε.

Το αν έπραξε σωστά ή λάθος, η διοίκηση του Ολυμπιακού θα φανεί σε βάθος χρόνου. Μέχρι στιγμής πάντως, δε νομίζω να λείπει η Α1 από τους φίλους του Ολυμπιακού. Μπορεί μελλοντικά να αλλάξουν άποψη, αλλά κάθε πράγμα στο καιρό του. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η διοίκηση δεν αλλάζει γραμμή πλεύσης και θα συνεχίσει να διαθέτει αναπτυξιακή ομάδα στην Α2. Όταν θα αποφασίσει να επιστρέψει στην Α1, θα επιστρέψει με συνοπτικές διαδικασίες…

Εγώ πάντως αυτό βλέπω είναι ότι οι διοικούντες τον Ολυμπιακό που… πέταξαν λευκή πετσέτα κλείνουν τον Σλούκα και κάνουν πρόταση στον Καλάθη! Κι οι… απέναντι που κρατούν γερά την πετσέτα, ρίχνουν το μπάτζετ στα τάρταρα. Απλά πράγματα…

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα (κάτι που είχε ακουστεί και παλαιότερα), λόγω οικονομικών θεμάτων και διαιτητικής αντιμετώπισης. Δικαίωμα του DPG να θεωρεί ότι τον σφάζουν σαν αρνί το Πάσχα. Πώς γίνεται βέβαια, να μην μπορείς να κερδίσεις παιχνίδι στα πλέι οφ που οδηγούν στο φάιναλ φορ και αυτό να συμβαίνει κυρίως από διαιτητικές αποφάσεις, είναι κάτι που μόνο οι «πράσινοι» γνωρίζουν.

Ο Γιαννακόπουλος, θυμήθηκε επίσης «τα τρία φάουλ σε δύο λεπτά του Διαμαντίδη» και καλά έκανε. Θα μάθει την δήλωση αυτή ο Μιλουτίνοφ και θα… πηδηχτεί από το παράθυρο που έλεγε και μια ψυχή!

Και μια πινελιά για το βόλεϊ. Αυτό που καταλάβαμε εμείς οι Ολυμπιακοί είναι ότι δυνάμωσε ο Παναθηναϊκός και πολύ καλά έκανε, γιατί η κόντρα των «αιωνίων» δίνει χρώμα σε όλα τα αθλήματα. Άλλο αυτό βέβαια και άλλο να νομίζεις ότι με την κατάκτηση ενός τίτλου, έγινες ο αυτοκράτορας του αθλήματος…

Υ.Γ. Η αξία των ομάδων δύσκολα μπορεί να κοστολογηθεί. Για ομάδα μπάσκετ, που τα έσοδα είναι περιορισμένα δε νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί αγοραστής που να δώσει 25 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και αν διαθέτει (που όντως έτσι είναι…) το brand name του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ. (1). Για μία ακόμη φορά, μάθαμε όλοι, ότι ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να συνεχίσει στην Ευρώλιγκα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί δεν τον πράττει. Μια απόφαση είναι και… τσουπ πας στο Τσαμπιονς Λιγκ με την… Αντβέρπ.

Υ.Γ. (2). Ήθελα να γράψω για τον περίπατο του Ολυμπιακού στην Τούμπα, αλλά οι εξελίξεις με πρόλαβαν. Οπότε για μπαλίτσα και την ομαδάρα του Πέδρο Μαρτίνς, στην επόμενη επικοινωνία μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα