Μαζικές απολύσεις ανακοίνωσε η USTA

11:50 9/6/2020 - Πηγή: Tennis24

Οι συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 είναι τεράστιες στην παγκόσμια οικονομία και το τένις είναι ένα από τα αθλήματα που πλήττεται περισσότερο καθώς η ιδιομορφία του αθλήματος δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή των επαγγελματικών τουρνουά ανά τον κόσμο.

Το Roland Garros παλεύει να σώσει τη χρονιά, μεταφέροντας τη διοργάνωση για το Φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί ενώ το Wimbledon αποφάσισε πρόωρα την οριστική

ακύρωση του Λονδρέζικου Grand Slam.

Όσον αφορά το US Open, η Αμερικανική Ομοσπονδία (USTA) προσπαθεί να το διοργανώσει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κατάσταση στις ΗΠΑ και στη Νέα Υόρκη, παραμένει στα κόκκινα.

Πάνω από 110,000 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας ενώ και οι τελευταίες εξελίξεις με τις αντιδράσεις της δολοφονίας του George Floyd, δεν επιτρέπουν στην αμερικανική οικονομία να ορθοποδήσει.

Έτσι, η USTA ανακοίνωσε ότι προχωράει σε απολύσεις 110 υπαλλήλων, προκειμένου να διατηρήσει τη βιωσιμότητά της ενώ θα κλείσει και ένα μέρος των γραφείων της στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των ίδιων περικοπών.

Όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα προκειμένου για την καταπολέμηση των αρνητικών μακροπρόθεσμων οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και για να διασφαλιστεί ότι το εμβληματικό US Open θα παραμείνει ένα τουρνουά παγκόσμιου επιπέδου.

“Έχουμε την ευκαιρία να οργανώσουμε εκ νέου τη δομή του οργανισμού για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την κοινότητα του τένις στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της USTA, Μάικλ Ντόουζ.

“Αυτή η νέα δομή επιτρέπει στο USTA να είναι πιο ευέλικτη και πιο υγιής οικονομικά. Δυστυχώς, σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για πολλούς από την οικογένεια της USTA που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη συρρίκνωση του οργανισμού και θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά κάθε μέλος του προσωπικού για την αφοσίωσή του στον οργανισμό” πρόσθεσε.

The post Μαζικές απολύσεις ανακοίνωσε η USTA appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα