Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Μετά το 3×3 στους ομίλους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ένα δύσκολο εμπόδιο στο δρόμο προς τον τίτλο του Next Gen ATP Finals

Μετά από τρεις συναρπαστικές ημέρες, γεμάτες ένταση και θεαματικό τένις στη Fiera Milano, έφτασε η ώρα για την ημιτελική φάση στη 2η έκδοση του Next Gen ATP Finals.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Άλεξ ντε Μινόρ, ολοκλήρωσαν αήττητοι τη φάση των ομίλων και σήμερα καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί απέναντι

σε δύο επικίνδυνους αντιπάλους.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής μας, θα αγωνιστεί στο 2ο ημιτελικό το βράδυ (22:00GR-COSMOTE SPORT 6HD) αντιμετωπίζοντας τον περσινό φιναλίστ της διοργάνωσης, Αντρέι Ρούμπλεφ. Το Νο68 της παγκόσμιας κατάταξης (πρώην Νο31), δεν είχε και την καλύτερή του χρονιά, μετά την περσινή του παρουσία στον τελικό του Next Gen ATP Finals, χάνοντας βέβαια μεγάλο μέρος της χωμάτινης σεζόν λόγω τραυματισμού.

Από την άλλη, ο Στέφανος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και το 3-0 στους ομίλους ήρθε απλά να το επιβεβαιώσει. Ερχόμενος ως top seed στο Μιλάνο, ο Τσιτσιπάς είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να κατακτήσει αήττητος το τουρνουά και πλέον βρίσκεται δύο νίκες μακριά από το στόχο του.

Βέβαια, γνωρίζει ότι τον περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς το βράδυ της Παρασκευής…

“Ο Αντρέι δεν θα μου δώσει ευκαιρίες, όπως ο Χούμπερτ. Θα είναι μάχη. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Πρέπει να είμαι απόλυτα έτοιμης γι’αυτή τη μάχη. Θα πρέπει να είμαι έτοιμος και πνευματικά” είπε ο Τσιτσιπάς.

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί μια φορά στο Challenger Tour, με τον Ρούμπλεφ να επικρατεί 6-2, 3-6, 7-6(7) στην πόλη Κεμπέρ της Γαλλίας.

Στον πρώτο ημιτελικό (18:00GR-COSMOTE SPORT 6HD), ο επίσης αήττητος, Άλεξ ντε Μινόρ, θα αντιμετωπίσει τον Ζάουμε Μουνάρ που πέρασε στα ημιτελικά με δύο ήττες και μια νίκη, αυτή επί του Φράνσις Τιαφό την Πέμπτη.

Ο 19χρονος Αυστραλός, Νο31 στον κόσμο, ήταν εξαιρετικός στη φάση των ομίλων και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, παρά τις δύο ήττες που έχει γνωρίσει από τον Μουνάρ, σε επίπεδο Futures τουρνουά το 2016 και το 2017.

“Κάθε αντίπαλος θέλει διαφορετική τακτική. Αύριο θα είναι επίσης διαφορετικό ματς. Θέλω να βγω εκεί έξω και να συνεχίσω αυτό που κάνω. Σερβίρω πολύ καλά και παίζω με αυτοπεποίθηση” δήλωσε ο Ντε Μινόρ μετά τη νίκη επί του Τέιλορ Φριτζ στην τελευταία αγωνιστική.

NEXTGEN FINALS SINGLES DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

The post Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα