Τόνι Ναδάλ: “Δεν αργεί η επιστροφή του Ράφα”

Ο θείος και πρώην προπονητής του Ράφα Ναδάλ, Τόνι υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE ότι ο 36χρονος δεν θα αργήσει να επιστρέψει στη δράση

Ο Ναδάλ δεν έχει αγωνιστεί από τον 2ο γύρο του Australian Open και την ήττα του από τον Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ, λόγω τραυματισμού στο αριστερό ισχίο. Η αρχική πρόβλεψη αποχής από την ενεργό δράση

ήταν 6-8 εβδομάδες, ωστόσο από τότε έχουν περάσει 14 και ο Ναδάλ παραμένει εκτός court. 

“Ο Ραφαέλ αναρρώνει και νομίζει ότι δεν θα αργήσει να αγωνιστεί ξανά, αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στη Μαδρίτη.”, είπε ο Ισπανός προπονητής. 

“Η Μαδρίτη ήταν πάντα ένα από τα τουρνουά που του αρέσει να παίζει, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μια ακόμα χρονιά.”

Ο κάτοχος 22 Grand Slams δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να προλάβει το φετινό Roland Garros που θα ξεκινήσει στις 28 Μαΐου. Επομένως η επιστροφή του θα μπορούσε να είναι στο τελευταίο χωμάτινο 1000άρι της σεζόν (Ρώμη), ενώ πριν από το Roland Garros υπάρχουν δύο 250άρια τουρνουά σε Λυών και Γενεύη.

Δεδομένου τις παρούσες συνθήκες οι πιθανότητες φαίνεται να είναι ενάντια στον Ναδάλ στην προσπάθειά του να κερδίσει έναν ακόμη τίτλο στο Παρίσι, ωστόσο ο θείος δεν θεωρεί ότι ο Ράφα έχει τεθεί εκτός μάχης. 

“Προφανώς δεν πρόκειται να φτάσει στο Roland Garros με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Από τις 10 Ιανουαρίου δεν έχει αγώνες στα πόδια του και έχει μείνει εκτός δράσης για πολύ καιρό.”

“Πολλά παίζουν ρόλο σ’ ένα Grand Slam. Παίζει ρόλο η κλήρωση. Αν έχεις μια καλή κλήρωση όλα μπορούν να γίνουν. Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ο Ναδάλ όταν περάσει στη 2η εβδομάδα ενός Grand Slam γίνεται αυτομάτως φαβορί για τον τίτλο.”

Όπως και να έχει με την υπάρχουσα κατάσταση και με την πολύμηνη απουσία από την ενεργό δράση ο Ναδάλ έχει ήδη υποχωρήσει στο Νο14 του κόσμου και αναμένεται να πέσει ακόμα πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη. 

The post Τόνι Ναδάλ: “Δεν αργεί η επιστροφή του Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα