Τον απέκλεισε… ο κακός του δαίμονας – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και έφτασε πολύ κοντά σε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή, δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ντανιήλ Μεντβέντεφ, με τον Ρώσο να παίρνει τελικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Basel Open με νίκη στα τρία σετ…

Ούτε τώρα…

Στα ημιτελικά, περίμενε ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Στέφανο Τσιτσιπά όσο κανείς άλλος, να χτίσει την προσωπικότητά του και τον τρόπο παιχνιδιού του εντός court, ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, όμως, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε, χάνοντας στα

σημεία την πρόκριση για τους “4” καλύτερους του Basel Open.

Magic Medvedev

@DaniilMedwed overcomes Stefanos Tsitsipas 6-4 3-6 6-3 to reach the #SwissIndoorsBasel SFs pic.twitter.com/bwx6RhGleF

Tennis TV (@TennisTV) 26 Οκτωβρίου 2018


Όντας ψυχολογικά πιο έτοιμος για το βήμα παραπάνω, ο Μεντβέντεφ, Νο20 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή την στιγμή, απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά από 1 ώρα και 53 λεπτά αγώνα, και με 6-4, 3-6, 6-3 “έσπασε” το νικηφόρο σερί έξι αγώνων που “έτρεχε” ο Έλληνας πρωταθλητής.

Σε… κακό του δαίμονα εξελίσσεται ο 22χρονος Ρώσος, μιας και αυτήν ήταν η τρίτη διαδοχική επικράτηση του, σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον “Στεφ”, μετά από αυτές σε Μαϊάμι και Νέα Υόρκη νωρίτερα φέτος.

Ο Μεντβέντεφ συνεχίζει την φρενήρη πορεία του στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν, και η συμμετοχή του στον αυριανό ημιτελικό απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, θα είναι η 7η του συνολικά σε ΑΤΡ επίπεδο.

Αντίθετα, ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα εξαιρετικά του αποτελέσματα τις τελευταίες δυο εβδομάδες και θα αρκεστεί με την παρουσία του για 11η φορά σε προημιτελικά ΑΤΡ θεσμού, τους τελευταίους 12 μήνες. Όχι κι άσχημα…

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Στέφανος μπήκε “ζεστά” στον αγώνα και ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του, προηγούμενος ήδη με 0-1. Το μοναδικό μπρέικ πόιντ που δημιούργησε όμως στο παρθενικό σέρβις γκέιμ του Μεντβέντεφ δεν ήταν αρκετό, με τον Ρώσο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Έλληνας τενίστας, το έκανε λίγες στιγμές αργότερα ο 22χρονος αντίπαλός του. Ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη ευκαιρία για μπρέικ που του δόθηκε και “έσπασε” για πρώτη φορά το σερβίς του “Στεφ”, κάνοντας το 2-1.

Masterful Medvedev !#SwissIndoorsBasel pic.twitter.com/C996L6EHHY

Tennis TV (@TennisTV) 26 Οκτωβρίου 2018


Το προβάδισμα του Ρώσου διατηρήθηκε στα επόμενα γκέιμς, με τον Τσιτσιπά να μην μπορεί να τον απειλήσει, μιας και σέρβιρε εξαιρετικά. Το 2-1 μετατράπηκε σε 3-1, στη συνέχεια σε 4-2 και λίγο αργότερα σε 5-4, με τον Μεντβέντεφ να παίρνει τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για το σετ.

Ούτε εκεί άλλαξαν πολλά, και με χαρακτηριστική άνεση, και 93%(!) ποσοστό επιτυχίας κερδισμένων πόντων πίσω από το 1ο του σερβίς, ο Μεντβέντεφ “έκλεισε” με 6-4 το εναρκτήριο σετ.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, ο Τσιτσιπάς ανασυγκρότησε τον εαυτό του, ξέχασε τα πολλά αβίαστα λάθη του προηγούμενου σετ και προσπαθώντας να γίνει πιο υπομονετικός στα ράλι, πίεσε περισσότερο τον Ρώσο.

Tsitsipas on #SwissIndoorsBasel pic.twitter.com/MQlULHl3cZ

Tennis TV (@TennisTV) 26 Οκτωβρίου 2018


Η υπομονή απέφερε καρπούς, και σε συνδυασμό με την επιθετικότητα που άρχισε να βγάζει στο παιχνίδι του, ο Στέφανος “έσπασε” για πρώτη φορά στο ματς, το σερβίς του αντιπάλου του.

Αφού είχαν προηγηθεί δυο σερί χαμένες ευκαιρίες του για μπρέικ στο 6-4, 0-1, ο “Στεφ” δεν λάθεψε στο όγδοο γκέιμ και όταν βρέθηκε μπροστά με 15-40, “χτύπησε” τον 22χρονο παίρνοντας προβάδισμα με 3-5.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εμφανώς αναγεννημένος στο σετ, δεν άφησε ούτε στο παραμικρό τον Μεντβέντεφ να τον απειλήσει ενώ σέρβιρε και ένα δικό του μπρέικ έφτανε για να έρθει η ισοφάριση λίγο αργότερα, με 3-6.

Οι δυο αθλητές οδηγήθηκαν σε ένα, τόσο αμφίρροπο, όσο και εξαιρετικά επίπονο τρίτο σετ, αφού η ώρα είχε ήδη περάσει τις 00:00 και τα πόδια, τα χέρια, αλλά κυρίως το μυαλό, άρχισαν να βαραίνουν.

Παρότι είχε το μομέντουμ ερχόμενος από την ισοφάριση, και παρόλο που έδειχνε να έχει βρει για τα καλά ρυθμό στο παιχνίδι του, ο Στέφανος φαινόταν πιο κουρασμένος από τον Μεντβέντεφ στην αρχή του τρίτου σετ, με τον Ρώσο να εμφανίζεται πολύ πιο “φρέσκος”.

Ήταν άλλωστε και αυτός που απείλησε πρώτος με μπρέικ, στο εναρκτήριο σέρβις γκέιμ του 20χρονου Έλληνα. Ο Τσιτσιπάς τελικά την γλίτωσε για αρχή και πήγε χέρι-χέρι με τον Μεντβέντεφ, μέχρι και το 3-3.

Κάπου εκεί, ο δυναμισμός και η υπομονή του Ρώσου εμφανίστηκαν. Παίζοντας μερικούς εξαιρετικούς πόντους, και βλέποντας τον “Στεφ” να δυσκολεύεται να βγάλει winners, ο Μεντβέντεφ με όπλο το σταθερότατο μπάκχαντ του “έτρεξε” ένα σπουδαίο σερί.

Τρία συνεχόμενα γκέιμς, ήταν αρκετά για να τον οδηγήσουν στη νίκη, και τα κέρδισε επιβλητικά. Πρώτα κράτησε το σερβίς του κάνοντας το 4-3 και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη ευκαιρία του για μπρέικ (την πρώτη την έσωσε εντυπωσιακά ο Στέφανος), κάνοντας το 5-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 30-30 του συγκεκριμένου γκέιμ, ο Τσιτσιπάς έκανε ένα επιεικώς… ανούσιο τσάλεντζ, κι ενώ ο πόντος ήταν σε εξέλιξη, για να δώσει την πρώτη ευκαιρία για μπρέικ, την οποία “έσβησε” μετά, στον Μεντβέντεφ.

Αφού πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να “κλείσει” τον προημιτελικό, το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό για τον Στέφανο, παρά το ότι μετέτρεψε το 30-0 σε 30-30 και λίγο έλειψε να φτάσει σε μπρέικ πόιντ στο ένατο γκέιμ του τρίτου σετ.

Ο Μεντβέντεφ δεν χρειάστηκε περισσότερα από ένα ματς πόιντ για να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση, που από την Δευτέρα θα τον φέρει και μια… ανάσα από τον Στέφανο Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ (Νο16 έναντι Νο17).

Παρασκευή, 26/10: Προημιτελικοί Swiss Indoors
Medvedev (Russia) beat Tsitsipas (Greece) 6-4, 3-6, 6-3
A. Zverev (Germany) beat Agut (Spain) 7-5 6-3
Copil (Romania) beat Fritz (USA) 7-6(6) 7-5
Federer (Switzerland) beat Simon (France) 7-6(1) 4-6 6-4

SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τον απέκλεισε… ο κακός του δαίμονας – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα