Βόβορας: "Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν αυτό που μας πόνεσε" (video)

Ο Γιώργος Βόβορας, ο συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, μιλώντας στην κάμερα των καναλιών Novasports μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Ζάλγκιρις και την ήττα του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε σε πράγματα που έγιναν λάθος και θα πρέπει να διορθωθούν. Στάθηκε πολύ στο κακό ξεκίνημα που έκανε ο Παναθηναϊκός και στο πρώτο ημίχρονο.

Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: “Δεχτήκαμε 44 πόντοι σε ένα ημίχρονο σε ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε από πριν ότι θα είναι πολύ σκληρό, από μία ομάδα που σημαδεύει πολύ στο post. Δεχτήκαμε 10 εύκολους πόντους στο πρώτο ημίχρονο στο post από παίκτες που από πριν γνωρίζαμε. Γενικώς, δεν ήμασταν καθόλου επιθετικοί. Πέρασε εύκολα η μπάλα και σκοράρανε, ο Γιανκούνας ξέραμε όλοι ότι θα πάει στο αριστερό. Ηταν κάποια λάθη. Αυτό που μας στοίχισε κι αυτό που πρέπει να προσέξουμε γιατί είναι ένα μεγάλο Πρωτάθλημα, είναι ο τρόπος που μπαίνουμε μέσα στο παιχνίδι. Ουσιαστικά αφήσαμε ένα ημίχρονο. Πολλοί παίκτες μπήκανε στον ρυθμό του παιχνιδιού, ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε την άμυνα που θέλαμε να παίξουμε. Ημασταν πολύ επιθετικοί στην άμυνα. Μπορούμε να πούμε πολλά για τις τελευταίες κατοχές για το πώς χάθηκε το παιχνίδι. Αλλά το “κλειδί” και το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που ξεκινάμε τα παιχνίδια. Κι είναι και κάποιες λεπτομέρειες. Οταν κερδίζεις 4 πόντους στην έδρα σου, 1’20’’ πριν το τέλος πρέπει να έχει σωστές επιλογές. Δεχτήκαμε έναν αιφνιδιασμό που σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού δεν πρέπει να “τρως” έναν αιφνδιασμό που έδωσε δύο εύκολους πόντους και μετά τρία επιθετικά ρημπάουντ που έφεραν την ισοφάριση και πήγε το ματς στην παράταση. Αλλά είναι αυτό που είπαμε στην αρχή. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είναι αυτό που μας πόνεσε”.
Στάθηκε και στο ποσοστό των βολών: “Οι βολές και τα ρημπάουντ είναι δύο πράγματα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Σίγουρα με αυτό το ποσοστό στις βολές στα ματς, τα “κλειστά”, έχεις ένα μεγάλο μειονέκτημα”.
Αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι (2/11) με την Μπουντούτσνοστ: “Ολα τα ματς είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να παίξεις, πρέπει να παίξεις πολύ καλά για να κερδίσεις. Οποιοδήποτε ματς εκτός έδρας το πιο σημαντικό είναι το πώς είσαι εσύ. Αν εσύ είσαι πολύ καλά μπορείς να κερδίσεις όλες τις ομάδες. Αυτό έχει δείεξι το Πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, τον τρόπο, το ξαναλέω, το πώς ξεκινήσαμε το παιχνίδι και μετά θα έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι”.
Keywords
Τυχαία Θέματα