Βασιλιάς μετ’ εμποδίων! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεινοπάθησε σε ακόμα έναν φετινό του αγώνα στη Βασιλεία αλλά μπόρεσε και πάλι να αποδράσει μετά από μια μαραθώνια εξαντλητική νίκη κόντρα στον Ζιλ Σιμόν…

Δεν παίζει καλά. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο εαυτός του…

Ωστόσο, στα 37 του, το θέλει ακόμα η ψυχή του και πανηγυρίζει νίκες όπως αυτή κόντρα στον Ζιλ Σιμόν σαν μικρό παιδί!

Για ακόμη ένα φετινό ματς, λοιπόν, στη Βασιλεία, ο Ρότζερ Φέντερερ τα βρήκε πολυάριθμες φορές “σκούρα” από τον αγέραστο Ζιλ Σιμόν, δεν έπαιξε γενικά καλά, το σερβίς του ήταν και πάλι σε τραγική κατάσταση, αλλά, με ψυχή πρωταθλητή

και αρνούμενος να χάσει, πήρε τον προημιτελικό με 7-6(1), 4-6, 6-4 μετά από δυόμιση ώρες πολύ σκληρής μάχης ανάμεσα σε δύο τενίστες που έχουν περάσει εδώ και καρό τα… άντα!

Rack em up, Roger!

That’s 18 @Swiss_Indoors wins on the bounce for @rogerfederer as he battles past Gilles Simon 7-6(1) 4-6 6-4 pic.twitter.com/4IVwJeRK1d

Tennis TV (@TennisTV) 26 Οκτωβρίου 2018


Από το 2005 και μετά, όποτε αγωνίζεται στη Βασιλεία, δηλαδή όλες τις σεζόν εκτός από το 2016, φτάνει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό και το ίδιο θα επιχειρήσει τελικά να κάνει και φέτος.

Επόμενο εμπόδιο γι’αυτό, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που κέρδισε στα τρία σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελευταίο προημιτελικό της Παρασκευής.

Καθαρά από αγωνιστική πλευρά, ο Φέντερερ ήταν και πάλι ασταθέστατος στον προημιτελικό, με πάρα πολλά λάθη, τα περισσότερα από το forehand (ξεπέρασε τα 30 αβίαστα) ενώ ο Σιμόν του έσπασε το σερβίς συνολικά πέντε φορές!

Τη χειρότερη δυνατή αρχή έκανε ο 37χρονος Ελβετός στον αγώνα του με τον Ζιλ Σιμόν με συνέπεια να αναγκάζεται να “ακολουθεί” το σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ.

“Άνευρος”, με πολλά λάθη και δίχως ρυθμό στο σερβίς του, ο “Βασιλιάς” έμεινε πίσω με break και 0-3 και φάνηκε πως, σε ακόμα ένα φετινό του ματς στη Βασιλεία, θα “έφτυνε αίμα” για να πάρει τη νίκη.

Στην αντίπαλη πλευρά του κορτ, ο αειθαλής Ζιλ Σιμόν, έκανε ένα από τα γνωστά του πολύ σταθερά παιχνίδια από τη βασική γραμμή, με πολύ καλό βάθος και δίχως λάθη και, μαζί με καλό ποσοστό στα πρώτα σερβίς, έβαλε σε πολύ μεγάλους μπελάδες τον Φεντ.

Προϊόντος πάντως του σετ, βρήκε κάπως τα πατήματά του ο τοπικός ήρωας και άρχισε να βγάζει μια μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι του.

Απειλούσε το σερβίς του Σιμόν με μεγάλη συχνότητα και αν έχασε δύο ευκαιρίες για break στο 4-2, τουλάχιστον, τη στιγμή που έπρεπε, με τον Σιμόν να σερβίρει για το 1-0 στο 5-3, έκανε το “βήμα νίκης” και ισορρόπησε την κατάσταση.

Όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε tie break με τον Ρότζερ να προηγείται 40-15 στο 5-6 του πρώτου σετ αλλά εκεί, δείχνοντας τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις, έκανε δύο σερί διπλά λάθη και ένα αβίαστο για να χαρίσει set point στον Γάλλο!

Αυτή η εξέλιξη μάλλον “ξύπνησε” τον Μαέστρο που έστειλε τελικά το σετ στη διαδικασία του tie break και εκεί ήταν καταιγιστικός φτάνοντας τάχιστα στο 7-1 με περισσή πειστικότητα!

Δυστυχώς, όμως, για τον “Βασιλιά”, τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν με το πέρας του πρώτου σετ.

Βγάζοντας ξανά φρικτά προβλήματα στα δικά του service games που θύμισαν τα όσα είδαμε στο ματς με τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς, ο Ελβετός είδε τον Σιμόν να του σπάει τρεις φορές το σερβίς σε ένα σετ…

Και όλα αυτά ενώ από τη βασική γραμμή έβγαζε και πάλι μεγάλη αστάθεια με το forehand να είναι μάλιστα το πιο επιρρεπές σε λάθη χτύπημα.

Ακόμα και αν κατάφερε δις να επιστρέψει από break πίσω, η δική του ανικανότητα να κρατήσει το σερβίς του στοίχισε και τελικά ο πεισματάρης Γάλλος δεν είπε όχι, ισοφάρισε το ματς και έμεινε σε τροχιά πρώτης νίκης επί του Φέντερερ μετά από δέκα χρόνια!

Ο “σφυγμός” του πρωταθλητή χτύπησε στην αρχή του κρίσιμου τρίτου σετ για τον Φέντερερ που μπόρεσε να κάνει ένα γρήγορο 3-0 που του έδωσε κάποιες βάσεις νίκης.

Ωστόσο, με το ένα break μόνο και το σερβίς του να μην είναι προ πολλού αξιόπιστος σύμμαχος, δεν υπήρχε καμία σιγουριά ότι θα έκλεινε το ματς εύκολα.

Και όντως έτσι έγινε καθώς ο Σιμόν ξαναέβαλε σε μπελάδες τον “Βασιλιά” σβήνοντας το break και ισοφαρίζοντας στο 4-4 με τον αγώνα να κρέμεται σε μια κλωστή.

Τα αντανακλαστικά του Ροτζ μίλησαν εκεί.

Με πιο safe επιλογές και αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη, μπόρεσε να πάρει τα δύο τελευταία games και να μείνει ζωντανός σε ένα τουρνουά στο οποίο έχει ζοριστεί όσο ποτέ…

Παρασκευή, 26/10: Προημιτελικοί Swiss Indoors
Zverev (Germany) beat Agut (Spain) 7-5 6-3
Copil (Romania) beat Fritz (USA) 7-6(6) 7-5
Federer (Switzerland) beat Simon (France) 7-6(1) 4-6 6-4

SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Βασιλιάς μετ’ εμποδίων! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα