Τόκιο: Πικρό ντεμπούτο για Μουζέτι

Ο Νο61 του κόσμου, ο νεαρότερος τενίστας το Τόκιο (19 ετών και 142 ημερών) και ο άνθρωπος που έφτασε ένα set μακριά από τη νίκη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros, ηττήθηκε σχετικά εύκολα από τον Αυστραλό και Νο44 του κόσμου, Τζον Μίλμαν με 6-3, 6-4 σε 96 λεπτά, στο ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τόσο

η εμπειρία, όσο και η εύκολη προσαρμογή στις καιρικές συνθήκες (ζέστη και υγρασία) ήταν ένα από τα “κλειδιά” της νίκης του Μίλμαν, που ήταν εξαιρετικός στα περασμένα πρώτα service (71%), ενώ κατάφερε να δείξει ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. 

Ένα από αυτά ήταν το τεράστιο hold του 7ου game στο 1ο set, σώζοντας 2 break-points (15/40), του Μουζέτι, ενώ αμέσως μετά κατάφερε να βρει break-point σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο (5-3) για να κλείσει το set αμέσως μετά. 

Το 2ο set τα service των δύο αντιπάλων χαλάσαν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ιταλός κράτησε μόλις 2 φορές το service του, ενώ ο Αυστραλός 3. Ο Μουζέτι πάντως φάνηκε πιο ανταγωνιστικός “σπάζοντας” 2 φορές το service του Μίλμαν (1-0, 3-2), ο οποίος όμως απάντησε ισάριθμες φορές φτάνοντας το set στο 3-3.

Στο τέλος επαναλήφθηκε το ίδιο σενάριο με το 1ο set. Ο Μίλμαν θα φτάσει και πάλι σε ένα μεγάλο hold σβήνοντας 2 break-points του Ιταλού (4-4) και στη συνέχει τον “τιμώρησε” με break για να κλείσει το ματς λίγο αργότερα μετά από 2 match-points. 

Ο Μίλμαν, που στην πρεμιέρα του στο Ρίο είχε κάνει 2 bagel απέναντι στον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα που με τη σειρά του επικράτησε, στο ντεμπούτο του σε Ολυμπιάδα, του Πορτογάλου Πέδρο ντε Σόουζα με 6-3, 6-0. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Πικρό ντεμπούτο για Μουζέτι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα