Το σήκωσε ο Τζέρε στο Ρίο – VIDEO

Πρώτος τίτλος καριέρας για τον Λάσλο Τζέρε που κέρδισε το next big thing του αθλήματος, Φελίξ-Οζέρ Αλιασιμέ στον τελικό του Rio Open 2019

Ένας ακόμη Σέρβος τενίστας, έβαλε το όνομά του στα βιβλία του ATP World Tour, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο και μάλιστα σε τουρνουά της σειράς ATP 500.

Στον νευρικό τελικό του Rio

Open, ανάμεσα σε δύο “πρωτάρηδες” σε ματς τίτλου, ο 23χρονος Σέρβος αποδείχθηκε λίγο πιο ψύχραιμος από τον ανερχόμενο Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ τον οποίον κέρδισε με 6-3, 7-5 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στη Βραζιλία.

Ο Τζέρε ξεκίνησε το τουρνουά από το Νο92 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον βρίσκεται στο Νο37 της ATP, δείχνοντας προοπτικές για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Ο Τζέρε έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από νωρίς στην εβδομάδα, αποκλείοντας με 6-3, 6-3 το Νο1 του ταμπλό, Ντόμινικ Τιμ.

“Ο προπονητής μου ήταν απογοητευμένος καθώς ένιωσε ότι παίζω πολύ καλά στην προπόνηση και στεναχωρήθηκε που κληρώθηκα με το Νο1 του ταμπλό στον 1ο γύρο. Εγώ πίστεψα ότι ήταν καλό να παίξω με τον top seed και τα κατάφερα” παραδέχθηκε ο 23χρονος Σέρβος.

Μέχρι την κατάκτηση του τίτλου ο Τζέρε δεν απώλεσε σετ ενώ στάθηκε και λίγο τυχερός αφού δεν χρειάστηκε να δώσει αγώνα στα ημιτελικά, μετά την απόσυρση του Αλιάζ Μπέντενε με τραυματισμό.

Από την άλλη, ο Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ έδειξε περισσότερο νευρικός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του στο Ρίο, με αποτέλεσμα να δεχθεί έξι breaks στο σερβίς του στον τελικό.

Ο Καναδός που τον Αύγουστο θα κλείσει τα 19, είναι ο νεαρότερος φιναλίστ σε τουρνουά της σειράς ATP 500, από τότε που δημιουργήθηκε η κατηγορία (2009) και θα ανέβει 44 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνοντας το Νο60 της ATP (από το Νο104 που ξεκίνησε το τουρνουά).

RIO OPEN DRAW

The post Το σήκωσε ο Τζέρε στο Ρίο – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα