Έγραψε ιστορία με επική ανατροπή – VIDEO

Ο Ράντου Άλμποτ είναι ο πρώτος Μολδαβός τενίστας που κατακτά τίτλο ATP

Ιστορία για το τένις της πατρίδας του, έγραψε ο 28χρονος Ράντου Άλμποτ o οποίος κατέκτησε τον τίτλο στο Delray Beach Open στη Φλόριντα.

Ο Μολδαβός κατάφερε να σώσει 3 championships point του Ντάνιελ Έβανς, φτάνοντας τελικά στη σπουδαία ανατροπή με 3-6, 6-3, 7-6(7) επί του Βρετανού άσου στον συναρπαστικό τελικό της ATP 250 διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση διακόπηκε στο ξεκίνημα του 2ου

σετ για περίπου μία ώρα λόγω βροχής, με τον Άλμποτ να επιστρέφει πιο έτοιμος και να πετυχαίνει άμεσα break το οποίο τον οδήγησε στην ισοφάριση.

Το 3ο σετ ήταν γκραν γκινιόλ με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν από ένα break, μέχρι να λύσουν τις διαφορές τους στο καθοριστικό breaker.

Εκεί, ο Έβανς δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για να πάρει τον τίτλο (4-6, 6-7), όμως ο Άλμποτ έδειξε ατσάλινη δύναμη και ψυχραιμία, ολοκληρώνοντας την ανατροπή του μετά από 2 ώρες και 52 λεπτά αγώνα.

“Νιώθω απίστευτα. Έχω δουλέψει σκληρά στη ζωή μου και να έρχεται τώρα ο πρώτος τίτλος, είναι σπουδαίο συναίσθημα. Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια” είπε ο συγκινημένος Άλμποτ στην τελετή απονομής.

Η νίκη αυτή θα οδηγήσει στο career high Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ράντου Άλμποτ, από το Νο82 που ξεκίνησε το τουρνουά.

DELRAY BEACH OPEN DRAW

The post Έγραψε ιστορία με επική ανατροπή – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα