Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, ο Άρης... έρχεται!

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ήθελε να επιβεβαιώσει ότι είναι το αφεντικό της πόλης και ο Άρης ότι μπορεί να επιστρέψει σε ένα επίπεδο που θα του δώσει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει.

Τελικά τα κατάφεραν και οι δύο με τον τρόπο τους!

Ο ΠΑΟΚ
γιατί διατήρησε το αήττητο σε μια άσχημη βραδιά και γιατί στο κακό του α΄ ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί με τον αρχηγό και ηγέτη του Αντρέ Βιεϊρίνια, που στα δύσκολα (με Αστέρα στην Τρίπολη, με Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Άρη) σκοράρει υπέροχα, αλλά κυρίως κρίσιμα τέρματα.

Επιπλέον γιατί αυτή η απώλεια του στοιχίζει μόνο σε γόητρο και τίποτα περισσότερο, καθώς το πρωτάθλημα το έχει αγκλιάσει και δεν θα το αφήσει από τα χέρια του.

Τέλος, γιατί συνεχίζει να γεμίζει ασφυκτικά την Τούμπα και ο κόσμος του να διατηρεί ένα άλλο προφίλ και στις δύσκολες στιγμές της ομάδας.

Ο Άρης από την άλλη, δείχνει ότι είναι η ομάδα που... έρχεται. Αρχίζει και γίνεται η ομάδα του προπονητή του, ο οποίος βάζει από ματς σε ματς τις δικές του πινελιές.

Χθες, αν και είχε βασικές απουσίες (Τόνσο, Δεληζήση, Φετφατζίδη, Μπρούνο Γκάμα) παρέταξε μια αξιόμαχη ενδεκάδα, που πίεσε τον αντίπαλο ψηλά και κατάφερε να βγάλει αρκετές τελικές, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Μπλόκαρε το κέντρο των γηπεδούχων και στα θετικά των κιτρινόμαυρων καταγράφεται η αντίδραση που έβγαλαν μετά το 1-0 και από την έναρξη του β΄ μέρους μέχρι και το 65΄ που ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, αλλά ο Άρης δεν του επέτρεψε να τελειώσει το ματς.

Έτσι, κρατώντας το 1-0 ο Άρης διατηρήθηκε στο παιχνίδι και έφτασε στην ισοφάριση, έστω και με μια φάση που ο βοηθός δεν διέκρινε ότι ο Βέλεθ ήταν εκτός θέσης.

Αν μάλιστα τα καταφέρει και κόντρα στην ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο, θα πιστοποιήσει ότι είναι σε ανοδική πορεία, ότι δύσκολα θα χάσει την έξοδο στην Ευρώπη και ότι με επιμονή και πίστη μπορεί να διεκδικήσει τη θέση που δικαιούται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός είναι "η μέρα με τη νύχτα" σε σχέση με την ομάδα του Α΄ γύρου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαιτητές πρέπει να τον αντιμετωπίζουν ως το απόλυτο "τίποτα". Το να κάνεις... μαγκιές σε βάρος μιας βαριάς φανέλας με ανύπαρκτη διοίκηση δεν τιμά πρώτα την ίδια τη διαιτησία, που έτσι κι αλλιώς είχε και έχει τα θέματά της.
Keywords
Τυχαία Θέματα