Το σήκωσε και στο Ντουμπάι ο Ρούμπλεφ (vids)

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έβαλε stop στην ονειρεμένη εβδομάδα του qualifier και Νο123 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη, Γίρι Βέσελι, τον κέρδισε με straight sets στον τελικό του Dubai Duty Free Tennis Championships και στέφθηκε πρωταθλητής στο 500άρι τουρνουά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο 24χρονος Ρώσος πανηγύρισε την 9η συνεχόμενη νίκη του στο Tour και έφτασε στον 2ο διαδοχικό ΑΤΡ τίτλο του,

μετά τον θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας στη Μασσαλία (ATP 250).

Ο Ρούμπλεφ επικράτησε του Βέσελι με 6-3, 6-4 μετά από 81 λεπτά αγώνα και κατέκτησε τον 10ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του, στον 15ο τελικό που αγωνίστηκε. Αυτός, είναι ο 5ος τίτλος του Ρώσου σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500.

Flying high in Dubai!

Championship point as @AndreyRublev97 defeated Vesely for his 5th ATP 500 title pic.twitter.com/BehBiLR9br

Tennis TV (@TennisTV) February 26, 2022

Για να τα καταφέρει, είχε σε εξαιρετική ημέρα το σερβίς του, κέρδισε 42/58 πόντους πίσω από αυτό, σέρβιρε 13 άσους και περιόρισε τον Βέσελι μόλις σε ένα break σε ολόκληρο το ματς (1/4 break points ο Τσέχος).

Ο 28χρονος qualifier ήταν εμφανώς κουρασμένος από τις απαιτητικές νίκες των προηγούμενων ημερών και δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλό επίπεδο απόδοσης, μη μπορώντας να δώσει μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του.

“When you beat these kinds of players, it’s impossible to walk or stand up!”@AndreyRublev97 full of praise for opponent @jiri_vesely ‘s superhuman effort in Dubai this week pic.twitter.com/p8cIzDusjH

Tennis TV (@TennisTV) February 26, 2022

Ως αποτέλεσμα, έκανε οκτώ διπλά λάθη, πέρασε μόλις το 59% των 1ων σερβίς του και κέρδισε 7/24 πόντους πίσω από το 2ο, για να δεχθεί τρία breaks και να χάσει με straight sets τον τελικό (3/8 break points o Ρούμπλεφ).

Ο Ρώσος νικητής, από την επόμενη εβδομάδα, θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας μια θέση στον πίνακα της ΑΤΡ. Πιο συγκεκριμένα, θα ανέβει στο Νο6, προσπερνώντας τον Ματέο Μπερετίνι.

Όσον αφορά τον Βέσελι, ο Τσέχος που έκλεψε τις εντυπώσεις αυτή την εβδομάδα στο Ντουμπάι, κάνοντας έξι νίκες και κερδίζοντας μεταξύ άλλων τους Τζόκοβιτς, Σαποβάλοφ, Μπαουτίστα Αγούτ και Τσίλιτς, από το Νο123 θα αναρριχηθεί στο Νο74 του κόσμου!

DUBAI CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το σήκωσε και στο Ντουμπάι ο Ρούμπλεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα