Ο Τζόκοβιτς θα επιστρέψει στο Νο1 στις 14 Μαρτίου

Μόλις δύο εβδομάδες θα απολαύσει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ο Ντανίλ Μεντβέντεφ καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα επιστρέψει στη γνώριμή του θέση στις 14 Μαρτίου 2022.

Όπως ο Σέρβος έχασε μεταγενέστερα τους 2000 βαθμούς από την περσινή κατάκτηση του Australian Open και δεν είχε φέτος τη δυνατότητα να τους υπερασπιστεί λόγω της γνωστής περιπέτειες στη Μελβούρνη, έτσι και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα χάσει 250 ATP

πόντους στις 14 Μαρτίου από την περσινή κατάκτηση του Open 13 της Μασσαλίας που είχε διεξαχθεί την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα ακόμη φαινόμενο της “ανωμαλίας” που παρατηρείται στην ATP Rankings τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της ανακολουθίας των φετινών διοργανώσεων σε σχέση με πέρυσι.

Την ερχόμενη Δευτέρα, ο Μεντβέντεφ θα ανέβει στο Νο1 της κατάταξης έχοντας 8,615 βαθμούς, αφήνοντας στη 2η θέση τον Τζόκοβιτς με 8,465.

Όταν στις 14 Μαρτίου ο Ρώσος χάσει τους 250 βαθμούς, θα πάει στους 8,365 με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη 2η θέση της ATP Rankings.

Αν ο Μεντβέντεφ κέρδιζε τον Ράφα Ναδάλ στον μεταξύ τους ημιτελικό στο Ακαπούλκο, θα είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά τις 14 Μαρτίου.

Βέβαια, ο Ρώσος θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή αφού στις 10 Μαρτίου ξεκινάει το Indian Wells Masters, εκεί που δεν είναι βέβαιο ότι θα αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς, προς το παρόν, δεν μπορεί να ταξιδέψει στις ΗΠΑ λόγω του ότι είναι ανεμβολίαστος.

The post Ο Τζόκοβιτς θα επιστρέψει στο Νο1 στις 14 Μαρτίου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα