Το παιδί θαύμα σε νέες περιπέτειες στη Νέα Υόρκη (vids)

09:35 6/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Μόλις στη δεύτερη παρουσία του σε κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν, ο Κάρλος Αλκαράθ προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, κερδίζοντας στα 5 σετ τον πρώην πρωταθλητή της διοργάνωσης (2014), Μάριν Τσίλιτς.

Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και μετά από 3 ώρες και 53 λεπτά συναρπαστικής μάχης, ο 19χρονος Ισπανός επικράτησε 6-4, 3-6, 6-4, 4-6, 6-3 του πολύπειρου Κροάτη και διατηρεί ζωντανές

τις ελπίδες, τόσο για τον πρώτο του Grand Slam τίτλο όσο και για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετα το US Open.

Χιλιάδες θεατές παρέμειναν στις κερκίδες του Arthur Ashe, παρά το προχωρημένο της ώρας και παρακολούθησαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, εκδηλώνοντας την αγάπη τους στον Αλκαράθ.

Ο νεαρός Ισπανός στάθηκε στην ενέργεια που του έδωσε το κοινό στις εξέδρες και τον βοήθησε να φτάσει στην πρόκριση στα προημιτελικά, εκεί όπου θα συναντήσει τον Γιάνικ Σίνερ ο οποίος νωρίτερα χρειάστηκε επίσης 5 σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ίλια Ιβάσκα.

“Ειλκρινά, δεν ξέρω πως κατάφερα να το κερδίσω. Πίστευα στον εαυτό μου συνέχεια. Βρέθηκα με break κάτω στο 5ο, ο Μάριν έπαιζε απίστευτα αλλά εγώ συνέχισα να πιστεύω στον εαυτό μου. Η ατμόσφαιρα εδώ ήταν εκπληκτική. Χωρίς το κοινό δεν θα μπορούσα να κερδίσω σήμερα. Μου έδωσαν 100% την ενέργειά τους. Ήταν απίστευτο. Μετά τις χαμένες ευκαιρίες στο 4ο σετ, ήταν δύσκολο να επιστρέψω στο 5ο σετ και να μείνω δυνατός πνευματικά. Όμως η ενέργεια του κοινού με οδήγησε στη νίκη” είπε στον Μπραντ Γκιλμπερτ μέσα στο Arthur Ashe.

Carlos Alcaraz credits the crowd on his marathon win.@carlosalcaraz | #USOpen pic.twitter.com/GCVwuWhzpF

US Open Tennis (@usopen) September 6, 2022

Με την πρόκριση στα προημιτελικά, ο Αλκαράθ εξασφαλίζει 100% την άνοδό του στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ με πρόκριση στον τελικό (και αποκλεισμό του Ρουντ νωρίτερα), θα γίνει το νεότερο Νο1 στην ιστορία της ATP Rankings (από το 1973).

Οι τέσσερις προημιτελικοί του US Open είναι:

Κύργιος-Χατσάνοφ
Μπερετίνι Ρουντ

Σίνερ-Αλκαράθ
Ρούμπλεφ-Τιαφό

Ο Αλκαράθ έχασε πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί με break στο 4ο σετ, έχοντας κάποια αχαρακτήριστα αβίαστα λάθη ενώ μπήκε νωθρά στο καθοριστικό σετ της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ νωρίς πίσω με break (1-0).

Όμως στη συνέχεια έπαιξε σπουδαίο τένις και με δύο συνεχόμενα breaks (1-1 κ 3-1), έβαλε πλώρη για τα προημιτελικά όπου θα συναντήσει τον Γιάνικ Σίνερ, στην 4η μεταξύ τους αναμέτρηση. Ο Ιταλός προηγείται 2-1 στις νίκες, έχοντας κερδίσει τα δύο τελευταία ματς μέσα στο 2022 (Umag, Wimbledon).

“Έχουμε παίξει 2-3 φορές, είναι σπουδαίος παίκτης. Έχασα δύο φορές φέτος. Πρέπει να είμαι έτοιμος γι’αυτή τη μάχη. Θα είναι πολύ πολύ δύσκολο ματς” είπε ο Αλκαράθ για τη σπουδαία προημιτελική αναμέτρηση.

Next Gen is Now Gen for this #USOpen quarterfinal. pic.twitter.com/ytfpE9GhvG

US Open Tennis (@usopen) September 6, 2022

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Το παιδί θαύμα σε νέες περιπέτειες στη Νέα Υόρκη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα