ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΤΙΑΦΟ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΝΑΔΑΛ (vids)

01:08 6/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Απίθανη εμφάνιση από τον Φράνσις Τιάφο και τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού US Open!

Ο 24χρονος Αμερικανός, απέκλεισε στα τέσσερα sets τον Νο2 του ταμπλό και τέσσερις φορές πρωταθλητή στη Νέα Υόρκη, Ράφα Ναδάλ και έγινε ο πρώτος τενίστας φέτος, που κερδίζει τον Ισπανό Θρύλο σε Grand Slam διοργάνωση!

Φοβερό σερί 22 συνεχόμενων νικών μέχρι τη μεταξύ τους μονομαχία, έτρεχε

ο Ράφα στα Majors του 2022, μιας και στο Wimbledon, αποσύρθηκε (δεν ηττήθηκε) πριν τον ημιτελικό με τον Νικ Κύργιο.

Ο Τιάφο, είχε απάντηση σε όλα όσα προσπάθησε να κάνει στο court ο 36χρονος Ισπανός και τα ξημερώματα της Τρίτης (6/9), έφτασε στη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας του.

Μετά από τρεις ώρες και 33 λεπτά μάχης στο Arthur Ashe, ο Νο22 του ταμπλό, επικράτησε του κατόχου 22 Grand Slam τίτλων, με 6-4, 4-6, 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο Major προημιτελικό της καριέρας του (ΑΟ 2019).

Παράλληλα, έγινε ο 1ος Αμερικανός που κερδίζει τον Ράφα Ναδάλ στο US Open, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια (2005). Τότε, ο Τζέιμς Μπλέικ είχε αποκλείσει τον “Matador” στον 3ο γύρο του θεσμού.

Have a moment Frances Tiafoe!#USOpen pic.twitter.com/egoIVDoRWh

US Open Tennis (@usopen) September 5, 2022

Ενώ, έγινε και ο 1ος Αμερικανός που μπαίνει στην τελική “8άδα” του US Open, μετά από τέσσερα χρόνια (Τζον Ίσνερ, 2018). Και η… μακρά λίστα με τα ρεκόρ που έσπασε χάρις τη σπουδαία νίκη ο Τιάφο, έχει συνέχεια.

Έγινε ο 1ος τενίστας που κερδίζει τον Ναδάλ πριν την προημιτελική φάση Grand Slam τουρνουά, μετά από πέντε χρόνια. Στο Wimbledon 2017, ο Ζιλ Μιούλερ από το Λουξεμβούργο, το είχε καταφέρει στον 3ο γύρο.

Έκτοτε, ο Ράφα μετρούσε 16/16 παρουσίες στους “8”.

It was great to have @RafaelNadal back in New York this year.#USOpen pic.twitter.com/MNhZHRPp6J

US Open Tennis (@usopen) September 5, 2022

Μπορεί ο Ναδάλ να μην βρέθηκε σε καλή ημέρα, να μην κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό και να δυσκολεύτηκε αφάνταστα να παραμείνει ανταγωνιστικός, όμως ο Τιάφο, όχι απλά εκμεταλλεύτηκε την άσχημη κατάσταση του αντιπάλου του, αλλά παρέδωσε μια πραγματική τενιστική παράσταση.

Παίζοντας χωρίς φόβο, με τεράστια επιθετικότητα στα χτυπήματά του και αυτοπεποίθηση που τσάκιζε κόκκαλα, ο Αμερικανός έφτασε στην πρόκριση βγάζοντας 18 άσους και 48 winners, ενώ υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη.

Ο Ράφα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου του, αντιμετώπισε πάμπολλα προβλήματα πίσω από το σερβίς του, κάνοντας μάλιστα και εννέα(!) double faults, ενώ δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει και απειλητικές καταστάσεις όταν βρισκόταν σε θέση επιστροφής.

Χρειάστηκαν να περάσουν 104(!) λεπτά για να φτιάξει το 1ο του break point στο ματς ο Ναδάλ. Στο 10ο game του 2ου set, προηγήθηκε με 15-40 και τελικά εκμεταλλεύτηκε το double fault του Τιάφο στο 30-40, για να πάρει το set και να φέρει το ματς στα ίσια (1-1).

Rafael Nadal wins the second set on a Tiafoe serve that was out by this much pic.twitter.com/Mjl5Qy1hk9

US Open Tennis (@usopen) September 5, 2022

Κι αν πολλοί νόμιζαν, πως εκείνο το διπλό λάθος του Αμερικανού, ήταν ικανό για να του στείλει την ψυχολογία… στα τάρταρα, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ο Τιάφο μπήκε στο 3ο set με ορμή και ακολουθώντας πιστά το πλάνο του μέχρι τέλους, κέρδισε τα επόμενα δυο sets και έφυγε θριαμβευτής από το Arthur Ashe.

Ενδεικτικό ότι ο Ναδάλ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και το γεγονός ότι προηγήθηκε με 1-3 στο 4ο κομμάτι του ματς και έκτοτε δεν κέρδισε άλλο game!

Ο Τιάφο… παραπονέθηκε για το κλείσιμο της οροφής, μόλις υπέστη το break στο 4ο game του 4ου set, όμως μάλλον δεν τα είχε ζυγίσει καλά στο μυαλό του, μιας και η συνέχεια, άνηκε ολοκληρωτικά σε εκείνον.

Τον Νο9 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ, θα συναντήσει στα προημιτελικά του US Open ο 24χρονος. Αμφότεροι, ψάχνουν την παρθενική είσοδο της καριέρας τους, σε τελική “4άδα” Grand Slam τουρνουά. Ένας, όμως, θα τα καταφέρει.

Frances Tiafoe is on the brink of a quarterfinal appearance.

And Ashe is electric! pic.twitter.com/QaGrQyF9y0

US Open Tennis (@usopen) September 5, 2022

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΤΙΑΦΟ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΝΑΔΑΛ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα