Πολύ σκληρή για να χάσει (vids)

23:36 5/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Η Ίγκα Σφιόντεκ έμεινε πίσω με set και break (2-6, 1-2), όμως βρήκε τον τρόπο να αποφύγει τον αποκλεισμό-σοκ στον 4ο γύρο του US Open, κερδίζοντας με σπουδαία ανατροπή, την Ζούλε Νίμαϊερ.

Μπορεί η 23χρονη Γερμανίδα και Νο108 της παγκόσμιας κατάταξης, να έβαλε πολύ δύσκολα στην κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, όμως εκείνη απάντησε όταν έπρεπε και πήρε εν τέλει, την παρθενική πρόκριση της καριέρας της στα προημιτελικά του Νοεϋρκέζικου Major.

Μετά

από δυο ώρες και 24 λεπτά μάχης, η Σφιόντεκ επικράτησε με 2-6, 6-4, 6-0 και στις “8” του Αμερικανικού Όπεν, θα αντιμετωπίσει την 28χρονη Αμερικανίδα και Νο8 του ταμπλό, Τζέσικα Πεγκούλα.

Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε πίσω από το σερβίς της (δέχθηκε πέντε breaks), η 21χρονη Πολωνή ανέβασε ρυθμό μετά την κατάκτηση του 2ου set και έτρεξε ένα εμφατικό σερί κερδισμένων games, μην αφήνοντας το περιθώριο αμφισβήτησης στη Νίμαϊερ.

Το bagel των… 36 λεπτών, στο καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης, τα λέει όλα. Η Σφιόντεκ απέβαλλε το άγχος της στα μέσα του 2ου set και ολοκλήρωσε τον αγώνα κερδίζοντας τα επτά τελευταία games του.

Σπάνια για φέτος, αλλά άσχημη εμφάνιση από τη Νο1 του ταμπλό, στα πρώτα δυο sets του ματς, όπου κι έκανε συνολικά… 30 αβίαστα λάθη.

Σε μόλις ένα τέτοιο, υπέπεσε στο 3ο set και έφυγε νικήτρια από το court με 7/13 break point ευκαιρίες στον αγώνα και 44/81 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της.

Με αυτή τη νίκη, η Σφιόντεκ έγραψε ιστορία στη χώρα της, μιας και έγινε η πρώτη Πολωνή που καταφέρνει να βρεθεί στα προημιτελικά του US Open.

Όσον αφορά τη Νίμαϊερ, που τα πήγε περίφημα σε ακόμη ένα Grand Slam, λίγες εβδομάδες μετά την ημιτελική πορεία της στο Wimbledon, η Γερμανίδα την επόμενη εβδομάδα θα αναρριχηθεί στο Νο73 της παγκόσμιας κατάταξης (+35).

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Πολύ σκληρή για να χάσει (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα