Το ελληνικό τένις στα καλύτερά του!

Το ελληνικό τένις διάγει τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του την τελευταία τριετία μέσα από τις τρομερές επιτυχίες των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη και έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμο ώστε να μπει το τένις στο DNA του ελληνικού αθλητισμού!

Το ότι ζούμε τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τένις αυτήν την περίοδο δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Με όλο το σεβασμό σε όλους τους Έλληνες/Ελληνίδες αθλήτριες που έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις, τα όσα έχουν καταφέρει, ήδη, στην καριέρα τους ο Στέφανος Τσιτσιπάς

και η Μαρία Σάκκαρη μοιάζουν αξεπέραστα και μόνο η Λένα Δανιηλίδου κατάφερε να παίξει σπουδαίο τένις σε αυτό το επίπεδο.

Τα δύο Ελληνόπουλα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία που αναμενόταν από αυτούς, έχουν επιτύχει τρομερά πράγματα για το επίπεδο του ελληνικού τένις και, το κυριότερο, έχουν κάνει πάρα πολύ κόσμο να ασχοληθεί με το άθλημα αυτό!

Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που θα αφήσουν αυτά τα παιδιά στον ελληνικό αθλητισμό!

Το ελληνικό τένις ήταν, για χρόνια, ο «φτωχός συγγενής» στα αθλήματα που απασχολούσαν τον μέσο Έλληνα, ένα «ελιτίστικο» σπορ με το οποίο ασχολούνταν οι «εύποροι» στα πανάκριβα tennis club που πήγαιναν.

Εν μέρει, αυτός ήταν φυσικά ένας μύθος καθώς υπήρχε η δυνατότητα στον μέσο Έλληνα να παίξει τένις χωρίς να «ξηλωθεί» οικονομικά έστω και αν οι εγκαταστάσεις/υποδομές ήταν (και είναι εν πολλοίς), ένα προβληματικό κεφάλαιο για το ελληνικό τένις.

Όπως όμως, στο παράδειγμα του μπάσκετ, χρειάστηκε η άφιξη του μύθου Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη επιτυχία του Ευρωπαϊκού το 1987 για να αρχίσει να ασχολείται ενεργά με το άθλημα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, έτσι και στο τένις, χρειαζόταν η παρουσία Ελλήνων αθλητών στο κορυφαίο επίπεδο.

Εκεί, είχαμε την τύχη να έχουμε την ίδια περίοδο πρωταγωνιστές τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο τουρ και πλέον όλα τα συστατικά ήταν εκεί!

Όχι ακριβώς όλα…

Το κομμάτι των υποδομών είναι ακόμα ένας «πονοκέφαλος» για τους αθλούμενους του τένις με τα περισσότερα δημοτικά γήπεδα να είναι (πέραν από λίγα) σε άθλια κατάσταση και ούτε καν δωρεάν προσβάσιμα στο κοινό!

Ωστόσο, υπάρχουν οικονομικές λύσεις ώστε ο κάθε μέσος ενήλικας αλλά, πολύ περισσότερο, το κάθε παιδάκι που έτυχε να δει τον Στέφανο ή τη Μαρία στην τηλεόραση, να ξεκινήσει προπονήσεις και να γνωρίσει από πρώτο χέρι τη χαρά του να παίζεις τένις αλλά και γενικότερα τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός.

Όλα αυτά θα κορυφωθούν εάν, επιτέλους, δούμε να διοργανώνεται και κάποιο επαγγελματικό τουρνουά επιπέδου ATP/WTA στη χώρα μας.

Είναι ο διακαής πόθος των Ελλήνων φίλων του τένις με την Ομοσπονδία να διαβεβαιώνει πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ, σε αυτή τη στιγμή.

Ήδη, η Ελλάδα έχει την πολύ πρόσφατη εμπειρία της επιτυχούς διοργάνωσης αγώνων του FedCup και του Davis Cup στο Τατόι όπου η παρουσία και ο παλμός των Ελλήνων φίλων του τένις ήταν εντυπωσιακός!

Ζούμε τα «χρυσά χρόνια» του ελληνικού τένις!

Το άθλημα έχει φύγει από τη θέση του «φτωχού συγγενή» και αποτελεί, ίσως, το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο σπορ αυτή τη στιγμή στη χώρα μας!

Ας προσέξουμε ο καθένας μας, μέσα από τη συμπεριφορά μας μέσα στο κορτ, μέσα από τις αξίες που περνάμε σε νεότερους ερασιτέχνες τενίστες και στα παιδιά μας, να διαφυλάξουμε το επίπεδο του αθλήματος εκεί που του αρμόζει: στην κορυφή!

 

Κώστας Αϊτάκης

The post Το ελληνικό τένις στα καλύτερά του! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα