“Το Roland Garros θα αλλάξει εκ νέου ημερομηνία”

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, οι ιθύνοντες του Roland Garros ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά…

Η Le Parisien αποκάλυψε πως η Γαλλική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, μετά από συζητήσεις που είχε με την ΑΤΡ και την WTA, αποφάσισε να αλλάξει για δεύτερη φορά φέτος

την ημερομηνία διεξαγωγής του Roland Garros.

Μπορεί πριν μερικές εβδομάδες οι άνθρωποι του χωμάτινου Major να μετακίνησαν το τουρνουά για το διάστημα 20 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου, όμως από ότι φαίνεται ούτε αυτή θα είναι η τελική ημερομηνία για τη φετινή διοργάνωση στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει η Le Parisien, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι άνθρωποι της FFT δεν θέλουν να ρισκάρουν την διεξαγωγή του θεσμού και αποφάσισαν να μετακινήσουν μια ή δυο εβδομάδες αργότερα το πρώτο σερβίς στα γαλλικά courts.

Πάντως, υπάρχει γενικότερα σκεπτικισμός γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα των ημερομηνιών, μιας και στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το Αμερικανικό Όπεν. Εφόσον φυσικά πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αυτό σημαίνει πως οι συμμετέχοντες θα έχουν σύντομο χρονικό διάστημα προσαρμογής στο χώμα. Κι αυτός ο λόγος, όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση αλλαγής εκ νέου της ημερομηνίας.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Το Roland Garros θα αλλάξει εκ νέου ημερομηνία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα