Όταν ο Ναδάλ δεν “έβλεπε” τη συγχώνευση – VIDEO

Η κουβέντα για τη συγχώνευση των δύο επαγγελματικών tour, ATP και WTA, έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν ο Ρότζερ Φέντερερ τη δημοσιοποιήσει και την οικειοποιηθεί.

Από τη στιγμή που οι γυναίκες κέρδισαν με την αξία τους την απόλυτη ταύτιση των prize money, ειδικά στα μεγάλα τουρνουά, η κουβέντα απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο νόημα, παρά τις αντιδράσεις αρκετών ανδρών που δεν συμφωνούσαν με την εξισορρόπηση των χρηματικών επάθλων σε άνδρες και γυναίκες, με το πρόσχημα ότι το ανδρικό τένις είναι πιο

εμπορικό και οι ανδρικοί αγώνες συγκεντρώνουν περισσότερο κόσμο και εισιτήρια.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ του Ζιλ Σιμόν και της Μαρίας Σαράποβα το 2012 με αφορμή τα prize money.

Πριν ενάμιση χρόνο, στο Australian Open 2019, ο Ράφαελ Ναδάλ είχε ερωτηθεί για τη συγχώνευση των δύο tour και δεν φαινόταν να συμφωνεί ιδιαίτερα, καταφέρνοντας να ξεφύγει διπλωματικά από την κουβέντα.

“Λατρεύω το γυναικείο τένις και νιώθω ότι μπορούν να κερδίζουν όσα χρήματα μπορούν και θέλουν. Δεν είναι για τα ίδια prize money. Δεν με νοιάζει αν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα από εμάς. Αν πουλάνε περισσότερα εισιτήρια από εμάς, αξίζει να κερδίσουν και περισσότερα χρήματα. Δεν είναι η σύγκριση ανάμεσα σε άνδρα ή γυναίκα. Δεν έχει σημασία. Είμαστε το ίδιο. Αν πουλάνε περισσότερο από εμάς, τους αξίζει να κερδίζουν περισσότερα” είχε πει αρχικά ο Ναδάλ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί με την συγχώνευση, ο Ναδάλ είπε: “Γιατί; Δεν ξέρω. Δεν καταλαβαίνω το νόημα. Γιατί να είναι ένα πιο δυνατό προϊόν; Δεν ξέρω. Ίσως κάποιοι το πιστεύουν αυτό και ίσως κάποιοι όχι. Εγώ δεν γνωρίζω. Πρέπει να γίνει ανάλυση. Δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσει. Δεν έχω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι ATP, ITF και WTA.

“Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορείς να έχεις μια άποψη γιατί ότι και να πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Δεν θα είμαι αυτός που θα σας πει οτιδήποτε αυτή τη στιγμή για το θέμα”

The post Όταν ο Ναδάλ δεν “έβλεπε” τη συγχώνευση – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα