Τίτλος μετά από τρία χρόνια για Μπαουτίστα (vids)

Ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ πήρε ρεβάνς από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι για τον περυσινό χαμένο τελικό στη Ντόχα και αναδείχθηκε νικητής στο Qatar Open του 2022, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από τρία ολόκληρα χρόνια.

Από το 2019 είχε να στεφθεί πρωταθλητής σε ΑΤΡ τουρνουά ο Ισπανός, που ολοκλήρωσε υπέροχα την εβδομάδα στη Ντόχα και με νίκη 6-3, 6-4 επί του Νο3 του ταμπλό, πανηγύρισε τον 10ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του.

A 2nd time lifting

the Doha trophy @BautistaAgut pic.twitter.com/gFcEeT3j96

Tennis TV (@TennisTV) February 19, 2022

Μετά από μια ώρα και 26 λεπτά αγώνα, ο Αγούτ “έκλεισε” τον τελικό κόντρα στον Γεωργιανό, εκμεταλλευόμενος 4/9 break points και μετρώντας 34/52 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του.

Μπορεί να έμεινε πίσω με break στις αρχές κάθε set (1-3 στο 1ο και 0-3 στο 2ο) όμως ο 33χρονος βρήκε τον τρόπο να ολοκληρώσει με straight sets το ματς με τον Μπασιλασβίλι, βελτιώνοντας σε 10-9 το ρεκόρ του σε τελικούς ΑΤΡ διοργανώσεων.

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος του Μπαουτίστα στη Ντόχα, μετά από εκείνον που κατέκτησε το 2019. Τον τελευταίο δηλαδή, μέχρι σήμερα, τίτλο του.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ο Μπαουτίστα θα ανέβει στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Μπασιλασβίλι θα πλησιάσει το ρεκόρ καριέρας του (Νο16), ανεβαίνοντας στο Νο18 του κόσμου. Ο Γεωργιανός, γνώρισε την 4η ήττα του σε τελικό ΑΤΡ θεσμού, στην 9η εμφάνισή του.

QATAR OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τίτλος μετά από τρία χρόνια για Μπαουτίστα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα