Πρωταθλήτρια στο Ντουμπάι η Οσταπένκο (vids)

Η Γέλενα Οσταπένκο ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την ονειρεμένη πορεία της στο 500άρι τουρνουά του Ντουμπάι, καθώς κέρδισε με straight sets την Βερόνικα Κουντερμέτοβα στον τελικό του Σαββάτου και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο φετινό Dubai Duty Free Tennis Championships.

Η 24χρονη Λετονή, επικράτησε της Ρωσίδας αντιπάλου της με 6-0, 6-4 μέσα σε μόλις 66 λεπτά

και πανηγύρισε την 5η συνεχόμενη νίκη της αυτή την εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατακτώντας έτσι τον 5ο WTA τίτλο της καριέρας της.

Cool, calm and collected

@JelenaOstapenk8 powers through the Dubai final 6-0, 6-4!#DDFTennis pic.twitter.com/o85Kt9oXFD

wta (@WTA) February 19, 2022

Παίζοντας καταπληκτικό τένις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κέρδισε κατά σειρά τις: Κένιν, Σφιόντεκ, Κβίτοβα, Χάλεπ και Κουντερμέτοβα και αναδείχθηκε νικήτρια στο πολύ δυνατό τουρνουά του Ντουμπάι, στο οποίο δεν έπαιξε με seed.

Με 28/46 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και 6/9 break points ολοκλήρωσε τον τελικό η Λετονή, που από την επόμενη εβδομάδα θα δει τον εαυτό της να κερδίζει οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να ανεβαίνει στο Νο13 του κόσμου!

Η Κουντερμέτοβα από την πλευρά της, πραγματοποίησε φοβερή εβδομάδα και απέκλεισε τις Αζαρένκα, Μουγκουρούθα, Τάιχμαν και Βοντρούσοβα, πριν κερδίσει μόλις τέσσερα games από την Οσταπένκο στον τελικό.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Ρωσίδα θα δημιουργήσει νέο ρεκόρ καριέρας, ανεβαίνοντας στο Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτήν ήταν η 2η ήττα της 24χρονης σε τελικό μέσα στο 2022, μιας και είχε χάσει από την Κόνταβεϊτ στη Μελβούρνη πριν μερικές εβδομάδες.

Όσον αφορά την Οσταπένκο, κατέκτησε WTA τίτλο για 1η φορά μετά το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, είχε κερδίσει το 500άρι του Eastbourne International, στο γρασίδι της Μεγάλης Βρετανίας.

WTA 500 DUBAI DFTC SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πρωταθλήτρια στο Ντουμπάι η Οσταπένκο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα