Τίριακ: “Ταπεινός παρά τα εκατομμύρια ο Ράφα”

Ο Ιόν Τιριάκ, μίλησε για το δυσάρεστο ενδεχόμενο το Masters της Μαδρίτης να αλλάξει μέχρι και χώρα ενώ επαίνεσε με τον δικό του τρόπο τον Ραφαέλ Ναδάλ!

Και τι δεν έχει κάνει ο Ιόν Τιριάκ στη ζωή του…

Ξεκίνησε από επαγγελματίας τενίστας κάνοντας μια αξιοσέβαστη καριέρα φθάνοντας μάχρι και το Νο8 του κόσμου πριν ακολουθήσει, μετά το πέρας της αθλητικής του καριέρας, έναν άλλο δρόμο, αυτών των επιχειρήσεων, πρώτα στη Γερμανία και μετά στη χώρα του, τη Ρουμανία, όπου ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική τράπεζα μετά

την πτώση του κομμουνισμού.

Πέραν απ’όλα αυτά, είναι και ιδιοκτήτης του τουρνουά της Μαδρίτης για του οποίου το μέλλον δεν είναι αισιόδοξος.

“Υπάρχουν σκέψεις να γίνει το τουρνουά στο Βερολίνο ή το Μόναχο. Εγώ ζήτησα από το δημαρχείο της Μαδρίτης βοήθεια για να χτίσουμε γήπεδο 10.000 θέσεων αλλά δεν έλαβα απάντηση” ανέφερε σαφώς προβληματισμένος ο Τιριάκ.

“Δεν έχω μιλήσει με τον Ράφα γι’αυτό, ούτε έχει καταλάβει, νομίζω, ότι το τουρνουά μπορεί να πάει εκτός Ισπανίας. Τον σέβομαι πάρα πολύ γιατί, παρά τα εκατομμύρια που έχει, είναι τόσο ταπεινός τύπος και έχει τα πόδια του στη γη. Ο Φέντερερ έχει το ταλέντο αλλά ο Ναδάλ έχει καλύτερο σώμα και καλύτερη προσωπικότητα. Δεν “αγοράζεις” έναν Ναδάλ στο σουπερμάρκετ. Για να βγει ένας Ναδάλ χρειάζονται πολύ συγκεκριμένες κατάλληλες συνθήκες” επισήμανε.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη του για τις οικονομικές απολαβές του αντρικού και του γυναικείου τουρ έχοντας ξεκάθαρη γνώμη για το θέμα.

“Όπως στον κόσμο της μόδας, οι γυναίκες πληρώνονται καλύτερα από τους άνδρες, έτσι και στο τένις οι άντρες πρέπει να πληρώνονται καλύτερα. Ο αντίκτυπος της ATP είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της WTA” ανέφερε χαρακτηριστικά.

The post Τίριακ: “Ταπεινός παρά τα εκατομμύρια ο Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα