Μια ανάσα από τον τίτλο η Κροατία! – VIDEO

Ένας ηγετικός Μάριν Τσίλιτς κέρδισε κατά κράτος τον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά και έδωσε το προβάδισμα με 2-0 στη χώρα του που απέχει πλέον μία νίκη από την κατάκτηση του δεύτερου Davis Cup της ιστορίας της…

Πριν από δύο χρόνια, ήταν ο “μοιραίος” στην ήττα της Κροατίας μέσα στο “σπίτι” της από την Αργεντινή του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στον τότε τελικό του Davis Cup.

Φέτος, ο Μάριν Τσίλιτς έχει “φορέσει” τον μανδύα του ηγέτη και οδηγεί εκ του ασφαλούς στη χώρα του στον πολύ σπουδαίο τίτλο

που έχει “γευτεί” μόλις μια φορά στο παρελθόν, το 2005.

Ο 30χρονος Κροάτης διαχειρίστηκε άψογα τόσο το αγωνιστικό όσο και το ψυχολογικό κομμάτι του παιχνιδιού κόντρα στον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά τον οποίο και κέρδισε πολύ πειστικά με 6-3, 7-5, 6-4 για να διπλασιάσει τις νίκες της Κροατίας επί της Γαλλίας με τη σειρά να είναι πλέον στο 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων Κροατών που θα έχουν, τουλάχιστον, τρία “match point” για να κερδίσουν το τρόπαιο μέσα στην έδρα των αντιπάλων τους.

Δεν δικαιώθηκε η επιλογή με ρίσκο που πήρε ο Γιανίκ Νοά να θέσει στη μάχη του τελικού τον, πολύπειρο μεν, δίχως όμως αγωνιστικό ρυθμό και αγώνες στα πόδια του, Τσονγκά, που ήταν φανερά κατώτερος των προσδοκιών ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί και όποιες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν.

Συνέπεια αυτού ήταν να ολοκληρωθεί η μέρα με ένα πραγματικό…Βατερλό για τους “τρικολόρ” που δεν πήραν ούτε ένα σετ στους δύο αγώνες μονού ενώ ούτε ο Σαρντί ούτε ο Τσονγκά κατάφεραν να κάνουν έστω ένα break στους αντιπάλους τους!

Μέσα σε όλα αυτά, ο Τσίλιτς διαχειρίστηκε άψογα και την μάλλον…αφιλόξενη συμπεριφορά του κοινού που τον αποδοκίμαζε διαρκώς για το αρκετά μεγάλο bouncing της μπάλας που κάνει πριν το σερβίς.

Ωστόσο, ο Κροάτης δεν “μάσησε” και με επαγγελματική εμφάνιση, με ένα break σε κάθε σετ, πήρε την ουσία και τις εντυπώσεις για τη χώρα του που πλέον, μόνο με αυτοκτονία, θα χάσει το φετινό Davis Cup…

Παρασκευή, 23/11: Τελικός Davis Cup
Coric (Croatia) beat Chardy (France) 6-2 7-5 6-4
Cilic (Croatia) beat Tsonga (France) 6-3 7-5 6-4

DAVIS CUP WORLD GROUP DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Μια ανάσα από τον τίτλο η Κροατία! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα