Τηρεί την παράδοση! – VIDEO

20:49 4/3/2018 - Πηγή: Tennis24
Τον έκτο του τίτλο (όλοι στο χώμα) πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής ο Φάμπιο Φονίνι που κατέκτησε το τρόπαιο στο Σάο Πάολο μετά τη δύσκολη νίκη του επί του ανερχόμενου Νίκολας Γιάρι!

Στο χώμα είναι άλλος παικτης!

Μπορεί να μην έχει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός χωμάτινου τενίστα (βαρύ σπιν, φοβερή φυσική κατάσταση), ωστόσο, ο Φάμπιο Φονίνι βγάζει όλη του την τενιστική ποιότητα σε αυτήν την επιφάνεια σε σχέση με τις υπόλοιπες!

Τα κατάφερε για έκτη φορά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας όπου και έφτασε σε ακόμα ένα τρόπαιο στο χώμα μετά τη νίκη του με ανατροπή επί του Χιλιανού

Νίκολας Γιάρι με 1-6, 6-1, 6-4.

Στο τελευταίο του τουρνουά στη Λατινική Αμερική, ο Φόνια μπόρεσε να δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα στο παιχνίδι του, να παίξει καλό τένις στα κρίσιμα σημεία των ματς και το ίδιο έκανε και στον τελικό μετά από ένα ολέθριο πρώτο σετ.

Ο 30χρονος Ιταλός ήταν ωσεί παρών στο πρώτο σετ απέναντι σε έναν “καυτό” Γιάρι που με την άγνοια κινδύνου του πρωτάρη σε τελικούς, έκανε το 1-0 σε μόλις 23 λεπτά και βρέθηκε ένα σετ μακριά από τον παρθενικό του τίτλο.

Ο Φονίνι δεν γινόταν να παίξει χειρότερα σε σχέση με το πρώτο σετ και τελικά μπόρεσε να κάνει άμεσα restart στην απόδοσή του.

Με την ίδια ευκολία που ο Γιάρι έκανε το 1-0, ο Φονίνι βρήκε ρυθμό στα χτυπήματα από τη βασική γραμμή και κυριάρχησε πλήρως του Χιλιανού ισοφαρίζοντας σε 1-1 και στέλνοντας τον τελικό σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί, είδαμε μια αμφίρροπη μάχη με τον Φονίνι να κάνει το break από την αρχή, τον Γιάρι να απαντά άμεσα αλλά τελικά με διαρκείς εξαιρετικές επιστροφές, ο έμπειρος τενίστας μπόρεσε να πλήξει και πάλι το σερβίς του Χιλιανού και εύκολα-δύσκολα να κλείσει τα δικά του service game για τον έκτο του τίτλο.

Με εξαίρεση το 2015, ο Φονίνι έχει κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο από το 2013 μέχρι και σήμερα, σημάδι μιας κάποιας σταθερότητας για τον, κατά τα άλλα, εντελώς “ανισόρροπο” Ιταλό!

Κυριακή, 4/3: Τελικός Sao Paulo
Fognini (Italy) beat Jarry (Chile) 1-6 6-1 6-4

BRASIL OPEN RAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Τηρεί την παράδοση! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα