ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ Τιμ, κέρδισε και τον Τζόκοβιτς! – VIDEO

Στο καλύτερο ματς, πιθανώς, της φετινής σεζόν, ο Ντομινίκ Τιμ υπέταξε σε τρία εκπληκτικά σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Nitto ATP Finals και έστειλε τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς σε ματς-θρίλερ που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου την Πέμπτη!

Mατσάρα-διαφήμιση για το τένις!

Πώς αλλιώς να περιγράψεις ένα ασύλληπτο σε ποιότητα, συγκλονιστικό σε εξέλιξη και με

ένα χιτσκοκικό φινάλε στη φανταστική αναμέτρηση ανάμεσα στους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντομινίκ Τιμ!

Μετά από τρεις ώρες θεσπέσιου blockbuster θεάματος, ο καλύτερος Τιμ που έχει δει ποτέ σε σκληρή επιφάνεια κατάφερε να κερδίσει τον μετρ του είδους στα hard courts, Νόβακ Τζόκοβιτς με μια επιβλητική ανατροπή, 6-7(5), 6-3, 7-6(5) και να προκριθεί, ήδη, από τη δεύτερη αγωνιστική στα ημιτελικά του Nitto ATP Finals ως πρώτος από τον όμιλο Μπιορν Μποργκ!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί ένα τρομακτικό ενδιαφέρον στο παγκόσμιο τένις την Πέμπτη καθώς υπάρχει πια ένα ξεκάθαρο σενάριο: Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα “κονταροχτυπηθούν” για την πρόκριση στα ημιτελικά (ως δεύτεροι) με τον νικητή να προκρίνεται και τον ηττημένο για…διακοπές!

Τι να πει κανείς, πραγματικά, για τον εμπνευσμένο Ντομινίκ Τιμ!

Κερδίζει back to back τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς στις αγαπημένες τους επιφάνειες παίζοντας τένις από άλλον πλανήτη και, εκεί που σε τρεις προηγούμενες απόπειρες ομίλων ATP Finals δεν είχε προκριθεί ποτέ, τώρα έχει ήδη προκριθεί στα ημιτελικά με τον αγώνα του κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι την Πέμπτη να έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα!

Το τένις που έπαιξε ο Τιμ και στα τρία σετ ήταν απλά φαντασμαγορικό ενώ χρειάστηκε να κάνει μια μυθική ανατροπή στο τελευταίο tie break του ματς!

Νωρίτερα, είχε παιχτεί “εξωγήινο” τένις και από τους δύο τενίστες με τον Τζόκοβιτς να κάνει επίσης τεράστιο ματς, δείγμα του πόσο καλά έπαιξε ο Τιμ…

Τελικά, στο νήμα κυριολεκτικά της αναμέτρησης, ο 26χρονος Αυστριακός κερδίζει για πρώτη φορά τον Νόλε σε σκληρή επιφάνεια και, με το τένις που παίζει, δεν αποκλείεται να πάει πολύ μακριά στο Λονδίνο…

Πάρα πολύ υψηλού επιπέδου τένις είδαμε από το πρώτο σετ με τους δύο τενίστες να παράγουν μερικά τρομερά ράλι που άφηναν το κοινό της Ο2 με κομμένη την ανάσα!

Ο Τζόκοβιτς έκανε την πιο γρήγορη αρχή προηγούμενος με 3-1 αλλά ο Τιμ αντέδρασε άμεσα ισοφαρίζοντας τα breaks και δείχνοντας πως είναι πανέτοιμος για την πρόκληση.

Oι δύο τενίστες έπαιζαν φοβερά και μοιραία οδηγηθήκαμε στο tie break.

O Tζόκοβιτς των επτά σερί κερδισμένων tie breaks στο τουρ, προηγήθηκε με 5-3, είδε τον Τιμ να απαντά με “οβίδες” και να ισοφαρίζει σε 5-5 αλλά, όπως ξέρει να κάνει τόσο καλά, άντλησε το λάθος από τον Αυστριακό στον επόμενο κρίσιμο πόντο καθαρίζοντας στη συνέχεια το σετ.

Ενώ είχε δαπανήσει μάταια 66 λεπτά ευρισκόμενος πίσω στο σκορ με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ντομινίκ Τιμ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα όχι μόνο να μην τα παρατήσει αλλά να απαντήσει αποστομωτικά!

Κάνοντας ένα από καλύτερα του σετ σε σκληρή επιφάνεια, κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς χάρη σε ένα προβάδισμα 3-0 που πήρε από νωρίς στο σετ εκτοξεύοντας τον ένα winner μετά τον άλλο και αφήνοντας “άφωνο” το λονδρέζικο κοινό!

Με φόρα από τον εντυπωσιακό τρόπο που έπαιξε στο τρίτο σετ, ο Τιμ ξεκίνησε ιδανικά και το τρίτο πετυχαίνοντας άμεσα break στον Τζόκοβιτς!

Ωστόσο, χρειαζόταν ακόμα πέντε, τουλάχιστον, holds κόντρα στον καλύτερο επιστροφέα όλων των εποχών, και αυτό αποδείχτηκε τεράστια πρόκληση.

Ο Νόλε, αν και προς στιγμήν ξέσπασε συναισθηματικά από την εξέλιξη του ματς, βρήκε την αυτοκυριαρχία του κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 αλλά και να βρεθεί δύο πόντους μακριά από τη νίκη στο 4-5 όταν και σέρβιρε ο Τιμ!

Εκεί, ο 26χρονος Αυστριακός έδειξε πόσο γενναίος τενίστας είναι καταφέρνοντας ένα τεράστιο κράτημα σερβίς που “θόλωσε” προς στιγμήν του Νόλε καθώς υπέστη άμεσα break!

To φινάλε του ματς όμως είχε πολύ “ψωμί” ακόμα…

Ο Τιμ έκανε ένα κακό service game σερβίροντας για το ματς και μάλιστα βρέθηκε πίσω με 1-4 στο tie break που ακολούθησε…

Ωστόσο, βρίσκοντας έμπνευση από τα βάθη της ψυχής του και με μέταλλο τεράστιου πρωταθλητή πήρε πέντε επικούς πόντους στη σειρά, έφτασε στο 6-4, απόλεσε το πρώτο match point με οδυνηρό τρόπο (έχασε άσο για ένα…χιλιοστό) αλλά πήρε το δεύτερο και φυσικά σωριάστηκε στο έδαφος της Ο2 αρένα εκτονώνοντας όλη την απίστευτη πίεση των προηγούμενων τριών ωρών!

Τώρα, όλα τα βλέμματα των απανταχού φίλων του τένις είναι ήδη την Πέμπτη όπου θα δούμε τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς να δίνουν τα ρέστα τους με στόχο το ένα εναπομείναν εισιτήριο από αυτόν τον όμιλο, το ιδανικό φινάλε που “σκηνοθέτησε” ο…Ντομινίκ Τιμ!

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

Κώστας Αϊτάκης

The post ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ Τιμ, κέρδισε και τον Τζόκοβιτς! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα