Όσο κερδίζει, ελπίζει! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε, με αρκετή δόση άγχους, του Ματέο Μπερετίνι δίχως πάντως να χάσει σετ και παραμένει “ζωντανός” στην υπόθεση-πρόκρισης στα ημιτελικά του Nitto ATP Finals!

Έκανε το χρέος του ο “Βασιλιάς”!

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα του στην πρεμιέρα του στο ATP Finals από τον Ντομινίκ Τιμ

και η νίκη του κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι, ήταν απλά το μίνιμουμ αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Και ο 38χρονος Ελβετός στάθηκε αντάξιος της περίστασης συνεχίζοντας το απίστευτο ρεκόρ των 16 νικών του και καμίας ήττας σε δεύτερο ματς ομίλων ATP Finals!

Ο Ροτζ αγχώθηκε, συνάντησε αρκετές δυσκολίες κόντρα σε έναν πολύ ανεβασμένο Μπερετίνι σε σχέση με την πρεμιέρα του στο Λονδίνο αλλά επικράτησε του Ιταλού με 7-6(2), 6-3 αν και θα χρειαστεί, οπωσδήποτε, νίκη και στο τελευταίο του ματς στον όμιλο κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς αν θέλει να συνεχίσει στη διοργάνωση!

Βελτιωμένος σε σχέση με την νευρική πρεμιέρα του κόντρα στον Τιμ, ο Φέντερερ, προϊόντος του ματς κόντρα στον Μπερετίνι, έπαιξε καλό τένις δίχως ακόμα να έχει φορτσάρει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Κάτι που θα χρειαστεί, το δίχως άλλο, να κάνει κόντρα σε έναν Τζόκοβιτς που πιθανώς να παίζει και αυτός τα “ρέστα” του για πρόκριση την Πέμπτη σε περίπτωση που ηττηθεί από τον Τιμ σήμερα (22:00 GR).

O Mπερετίνι ήταν πολύ “τρακαρισμένος” στην πρεμιέρα του κόντρα στον Τζόκοβιτς, ωστόσο, στο πρώτο σετ κόντρα στον Φέντερερ μπήκε πολύ καλά κρατώντας το σερβίς του με μεγάλη ευκολία.

Όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε σε tie break, εντούτοις, ο Φεντ έφτασε στο πρώτο του break point στο υπέρ του 6-5 με τον Ιταλό να απαντά δυναμικά με μεγάλα σερβίς και να στέλνει τελικά το σετ στη διαδικασία αυτή.

Εκεί, με την απειλή της απώλειας ενός ακόμα σετ που ουσιαστικά θα τον έθετε εκτός τουρνουά, ο Φέντερερ έκανε ένα τέλειο tie break και πήρε το προβάδισμα που του έδωσε “αέρα” ηρεμίας.

Τον οποίο και μετουσίωσε με break νωρίς στο δεύτερο σετ, παίρνοντας για τα καλά τα ηνία του ματς.

Απειλήθηκε στο σερβίς του μόνο στο 4-3 όταν και έσωσε δύο break points και στη συνέχεια ολοκλήρωσε άψογα το ματς περιμένοντας τώρα το αποτέλεσμα του ματς Τζόκοβιτς-Τιμ ώστε να δει τι θα χρειαστεί να κάνει στον αγώνα κόντρα στον Σέρβο την τελευταία αγωνιστική (θέλει οπωσδήποτε νίκη πάντως).

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

Κώστας Αϊτάκης

The post Όσο κερδίζει, ελπίζει! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα