Τιμ για Μεντβέντεφ: “Το άξιζε 100%”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Λονδίνο, ο Ντόμινικ Τιμ φτάνει στην πηγή αλλά δεν πίνει νερό.

Ο Αυστριακός σε ένα ματς καρμπόν του περσινού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στην Ο2, ηττήθηκε με 4-6, 7-6(2), 6-4 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και έχασε μια ακόμη ευκαιρία να κατακτήσει το ATP Finals.

Παρά τη δεύτερη σερί ήττα, ο Τιμ φαίνεται ακόμα πιο αποφασισμένος να συνεχίσει την

ανοδική του πορεία στο ATP Tour, στοχεύοντας στην ATP Rankings και στα μεγάλα τουρνουά της νέας σεζόν.

Όπως συνέβη και πέρυσι, όταν ολοκλήρωσε τη χρονιά με οδυνηρή ήττα από τον Τσιτσιπά στο Λονδίνο και επέστρεψε δριμύτερος σε μια πολύ δύσκολη φετινή σεζόν, με τελικό στην Αυστραλία και κούπα στη Νέα Υόρκη.

“Δεν έχω θέσει ακόμα ξεκάθαρους στόχους για τη νέα χρονιά αλλά σίγουρα θέλω να συνεχίσω την αναρρίχηση στα Rankings. Τόσο η φετινή όσο και η περσινή σεζόν ήταν πολύ καλές για μένα. Έπαιξα σπουδαίο τένις και πήγα μακριά σε αρκετά μεγάλα τουρνουά. Αυτό θέλω να κάνω και του χρόνου. Αν καταφέρω να το κάνω αυτό, θα έχω την ευκαιρία μου να ανέβω κι άλλο στην κατάταξη” είπε το Νο3 του κόσμου, στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου από την άδεια Ο2 Arena.

Ο Ντόμινικ Τιμ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ντανίλ Μεντβέντεφ, όχι μόνο στον τελικό αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας στο Λονδίνο, πιστεύοντας ότι άξιζε τον τίτλο στο year-end Championships.

“Αν δούμε ολόκληρο το τουρνουά, ήταν ο καλύτερος παίκτης. Δεν έχασε σετ στη φάση των ομίλων. Κέρδισε το Νο2 (Ναδάλ) και το Νο3 (Τιμ) στα ημιτελικά και τον τελικό οπότε σίγουρα άξιζε αυτόν τον τίτλο” είπε ο Αυστριακός ο οποίος δεν θα άλλαζε κάτι στην τακτική που ακολούθησε στο ματς του τίτλου.

“Ειλικρινά, θα έκανα το ίδιο και θα έπαιζα ξανά με πολύ slice. Ο τρόπος που έκανε το break στο 3ο σετ, ήταν απίστευτος. Έβγαλε ορισμένες απίστευτες επιστροφές. Είχα κάποιες ευκαιρίες να κρατήσω το σερβίς μου όμως έπαιξε κάποια φανταστικά ράλι”

Ο Ντόμινικ Τιμ ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 25-9, έναν τίτλο (US Open) και δύο συμμετοχές σε τελικούς (Australian Open, ATP Finals) ενώ πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό κάτι παραπάνω από 6εκ. δολάρια.

The post Τιμ για Μεντβέντεφ: “Το άξιζε 100%” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα