Θρίλερ και νέος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά… – VIDEO

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στα Grand Slams καθώς ηττήθηκε μετά από ένα ματς-θρίλερ από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στα τέσσερα σετ…

Δυστυχώς, αυτό που φοβόμασταν συνέβη…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπήκε σε καλή φόρμα στο φετινό Αμερικανικό Όπεν και χρειάστηκε να παίξει κόντρα σε έναν πολύ επικίνδυνο τενίστα που παίζει το καλύτερο τένις της ζωής του αυτήν την περίοδο, με τη νίκη κόντρα στον Φέντερερ στο Σινσινάτι να τα λέει όλα…

Παρά το γεγονός ότι είχε τις ευκαιρίες του (πάρα πολλές) για να γείρει τη πλάστιγγα του ματς υπέρ του, ο Στεφ

ηττήθηκε στην πρεμιέρα του και στο US Open από τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-4, 6-7(5), 7-6(7), 7-5 και αποχαιρετά τη Νέα Υόρκη με πικρή, το δίχως άλλο, γεύση…

Φυσικά, όσες χαμένες ευκαιρίες είχε ο Στέφανος, άλλες τόσες (ίσως και περισσότερες) είχε και ο Ρούμπλεφ που άντεξε τελικά περισσότερο σε αυτήν την τρομακτικά απαιτητική σωματικά και πνευματικά μάχη για να πετύχει τη δεύτερη Τοπ10 νίκη του εντός ολίγων ημερών παίζοντας τένις επιπέδου Τοπ20 το λιγότερο.

Αυτός ήταν ο δεύτερος σερί αποκλεισμός του 21χρονου τενίστα σε Slam καθώς και στο Wimbledon είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του από τον Τόμας Φαμπιάνο.

Η πορεία του στα Slams φέτος ήταν προοδευτικά όλο και χειρότερη.

Ξεκίνησε με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του ημιτελικού στο Αυστραλιανό Όπεν πριν αποκλειστεί στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός (πολύ δύσκολα) από τον Σταν Βαβρίνκα και μετά ήρθαν οι δύο σερί αποκλεισμοί στην πρεμιέρα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Το ματς κόντρα στον Ρούμπλεφ ήταν δεδομένα πολύ επικίνδυνο και ο Στέφανος θα έπρεπε να παίξει πολύ καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να κάμψει την αντίσταση του φοβερά ανεβασμένου Ρώσου.

Παρά το γεγονός ότι σε σημεία του ματς έδειξε τρομερή ψυχική ανθεκτικότητα και έβγαλε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του, αυτό δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια κόντρα στον Ρούμπλεφ που δεν έριξε απόδοση ούτε…χιλιοστό παρά το γεγονός ότι είχε τραγικό ποσοστό στα break point (5/20) όπως όμως και ο Τσιτσιπάς (3/13).

Ο Στεφ έμεινε με σετ και break πίσω στο δεύτερο σετ πριν αρχίσει να ανεβάζει απόδοση και να μπαίνει στον απαιτούμενο ρυθμό του ματς.

Το δεύτερο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και πήγε σε tie break όπου ο Στέφανος προηγήθηκε με 5-2 και είχε τις μπάλες για την ισοφάριση, έκανε δύο σοβαρά λάθη αλλά τα έσωσε στη συνέχεια ισοφαρίζοντας και παίρνοντας(;) το μομέντουμ του ματς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πήρε κανένα μομέντουμ.

Ο Ρούμπλεφ συνέχισε να παίζει επιθετικά αλλά πολύ σταθερά και τελικά προηγήθηκε με break και στο τρίτο σετ, έφτασε πολύ κοντά στο 5-2 αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε με τρομερή αυταπάρνηση το break του Ρώσου ανεβαίνοντας πλέον πολύ συχνότερα στο φιλέ για να μικρύνει τη διάρκεια των ράλι.

Το συγκλονιστικό τρίτο σετ κρίθηκε και πάλι στο tie break όπου ο Ρούμπλεφ “χτύπησε” πρώτος έχοντας set point στο 6-5 στο σερβίς του, αλλά ο Τσιτσιπάς με δύο αναπάντητους πόντους σέρβιρε αυτός για το 2-1 στο 7-6!

Δυστυχώς, εκεί χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για τον Έλληνα πρωταθλητή που έχασε τους τρεις επόμενους πόντους και με οδυνηρό τρόπο το καθοριστικό τρίτο σετ και επιπλέον αυτού, άρχισαν και οι κράμπες…

Βλέποντας πως σωματικά δεν βγαίνει το ματς με μεγάλα ράλι, ο Στεφ αποφάσισε να παίξει φουλ επίθεση και ό,τι γίνει.

Οι κράμπες επηρέαζαν σε ένα βαθμό την κίνηση του και το σερβίς του, ωστόσο, παράμεινε ανταγωνιστικός σε όλο το σετ με αξιοθαύμαστη προσπάθεια.

Ο Ρούμπλεφ σέρβιρε για τον αγώνα στο 5-4 αλλά, με εμφανέστατα μεγάλο άγχος, απέτυχε με τον Στέφανο να φαίνεται προσωρινά απαλλαγμένος από τις ενοχλήσεις που όμως ξανάρθαν γρήγορα.

Δεν άντεξε τελικά να στείλει το ματς σε πέμπτο σετ και έτσι έφυγε, εμφανώς στεναχωρημένος, όπως είναι φυσιολογικό από ένα ακόμα US Open.

Mπορεί η χρονιά στα Slams να τελειώνει με πικρό τρόπο, δεν αναιρεί όμως τα πεπραγμένα του Στέφανου που είναι πάρα πολλά για να διαγραφούν τώρα που περνά μία εμφανή αγωνιστική κρίση.

Έχει κερδίσει φέτος τους Φέντερερ και Ναδάλ, έχοντας φτάσει στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, σε ακόμα έναν τελικό Masters (Μαδρίτη) συν τους δύο τίτλους σε Μασσαλία και Εστορίλ.

Έχει όλο το χρόνο να δει τα λάθη του, να δουλέψει ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό και πνευματικό κομμάτι και να παρουσιαστεί μεταμορφωμένος προς το καλύτερο στην Ασιατική swing που ακολουθεί μιας και η χρονιά έχει πολύ “ψωμί” ακόμα.

Στα πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα των λοιπών αγώνων θα πρέπει να μπει η ήττα του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ από τον Μιχαήλ Κουκούσκιν στα πέντε σετ όπως και του Ρισάρ Γκασκέ από τον Ματέο Μπερετίνι με 3-1.

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Θρίλερ και νέος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά…VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα