Θρίαμβος του Νόρι στο Ρίο (vids)

Ο Κάμερον Νόρι κατέκτησε τον τίτλο στο Rio Open μετά από μια σπουδαία ανατροπή επί του υπερασπιστή του τίτλου και Νο1 του ταμπλό, Κάρλος Αλκαράθ.

Το Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-5, 3-0, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη με σκορ 5-7, 6-4, 7-5 κατακτώντας τον 5ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο τη φετινή σεζόν.

CAMERON MARAVILHOSO

The moment @cam_norrie defeated Alcaraz 5-7 6-4 7-5 to clinch the #RioOpen

title! pic.twitter.com/m6jMBZmDwK

Tennis TV (@TennisTV) February 26, 2023

“Είναι πολύ ξεχωριστή νίκη για μένα, ειδικά μετά τους δύο χαμένους τελικούς φέτος. Βρέθηκα με σετ και με break κάτω και έμοιαζα τελειωμένος αλλά κατάφερα να το γυρίσω και ήταν μια πολύ καλή μέρα. Ειδικά σε αυτή την επιφάνεια, δεν είμαι τόσο άνετος. Χρειάστηκε να παλέψω με πολλούς δαίμονες τις τελευταίες εβδομάδες αλλά κατάφερα να παίξω καλά στις κρίσιμες στιγμές, όπως έκανα και σήμερα” είπε ο αριστερόχειρας Βρετανός που είχε χάσει δύο τελικούς φέτος σε Όκλαντ και Μπουένος Άιρες.

O Αλκαράθ ήταν πιο απειλητικός από τον αντίπαλό του στο εναρκτήριο σετ και αφού έχασε set point την ώρα που ο Νόρι σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, κατάφερε να πετύχει break στο 12ο game (7-5), παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ.

Το Νο2 του κόσμου, είχε το μομέντουμ και στο ξεκίνημα του 2ου σετ όπου βρέθηκε δύο πόντους από το προβάδισμα με διπλό break στο 3-0, 0/30. Από εκείνο το σημείο, ο Νόρι έπαιξε πιο απελευθερωμένα και εκμεταλλεύτηκε τις ενοχλήσεις του Αλκαράθ στο δεξί πόδι, με τον Ισπανό να δείχνει ευάλωτος και επηρεασμένος από τον τραυματισμό.

Ο Βρετανός έκανε τρία σερί breaks στο 2ο σετ και σέρβιρε επιτυχημένα για την ισοφάριση ενώ δεν πτοήθηκε ούτε από το προβάδισμα με 2-0 games του Αλκαράθ στο καθοριστικό σετ και με τρία ακόμη breaks έφτασε στη νίκη μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα.

“Σήμερα δεν ήταν γραφτό να γίνει. Συγχαρητήρια στον Καμ για τον τίτλο στο Ρίο και για το σπουδαίο ξεκίνημα στη σεζόν. Το αξίζεις” έγραψε λίγο αργότερα στο Facebook ο Αλκαράθ.

CAR-LI-TOS, CAR-LI-TOS!@carlosalcaraz feeling the love in Rio

Keywords
Τυχαία Θέματα