Θρίαμβος Μπασιλασβίλι! – VIDEO

Ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι “διέκοψε” την εξαιρετική σχέση που διατηρούσε ο Λεονάρντο Μάγιερ με το τουρνουά του Αμβούργου και κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο στην τρίτη του απόπειρα!

Κόντρα σε παραδόσεις και οτιδήποτε άλλο βρέθηκε στον διάβα του, ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι είναι ο φετινός πρωταθλητής του ιστορικού 500ριου German Championships στο Αμβούργο!

Ο 26χρονος Γεωργιανός τενίστας, με εξαίρεση και πάλι ένα blackout στο δεύτερο σετ, κατόρθωσε να εκθρονίσει τον

Λεονάρντο Μάγιερ που ήταν ο υπερασπιστής του τουρνουά με 6-4, 0-6, 7-5 και στην τρίτη του απόπειρα σε τελικό ATP να πανηγυρίσει για πρώτη φορά ένα πραγματικά σπουδαίο τρόπαιο.

Που ήρθε σαν επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που έκανε όλη την εβδομάδα αποκλείοντας τενίστες του διαμετρήματος των Πάμπλο Κουέβας, Καρένιο Μπούστα και Νίκολας Γιάρι!

Διέκοψε μάλιστα και την “ερωτική” σχέση που είχε ο Λεονάρντο Μάγιερ με τη διοργάνωση του Αμβούργου στην οποία έχουν προέλθει οι δύο μοναδικοί τίτλοι ATP της καριέρας του έχοντας το “απόλυτο” σε τελικούς!

Όλα αυτά μέχρι την Κυριακή με τον ήρεμο Γεωργιανό να ξεπερνά ένα εφιαλτικό, ξανά δεύτερο σετ, στο οποίο δεν πήρε ούτε game και να κερδίζει στο νήμα πραγματικά ένα ακόμα αμφίρροπο ματς στο φετινό Αμβούργο.

Ο Μπασιλασβίλι δεν έβρισκε με τίποτα πρώτα σερβίς στο εναρκτήριο σετ έχοντας ποσοστά επιτυχίας κάτω του 30%, ωστόσο, με κάποιον τρόπο κατάφερε να κρατήσει όλες τις φπρές το σερβίς του και να μετουσιώσει το μοναδικό break που έκανε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Όπως όμως συνέβη και στο ματς με τον Γιάρι στα ημιτελικά, το δεύτερο σετ ήταν μια ολική καθίζηση για τον 26χρονο τενίστα.

Δίχως προφανή λόγο και αιτία η απόδοση του έπεσε δραματικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε άψογα ο υπερασπιστής που σε 30 μόλις λεπτά, ισοφάριζε με εντυπωσιακό τρόπο αλλά η δουλειά ακόμα δεν είχε γίνει.

Ο Μπασιλασβίλι ανασυγκροτήθηκε και πάλι, έμεινε κοντά στο σκορ και στο φινάλε του ματς, με τους δύο τενίστες να είναι εμφανώς εξαντλημένοι και γεμάτοι άγχος και ένταση, μπόρεσε να αντέξει περισσότερο σε μερικά πολύ μεγάλα σε διάρκεια ράλι.

Η ηρεμία του ανταμείφθηκε και πλέον είναι τροπαιούχος ATP και όχι σε οποιοδήποτε τουρνουά αλλά στο 500ρι του Αμβούργου!

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και ο Μάγιερ ηττήθηκε για πρώτη φορά σε τελικό στην αγαπημένη του τενιστικά πόλη έχοντας φυσικά και πάλι κάνει μια εξαιρετική πορεία!

Κώστας Αϊτάκης

The post Θρίαμβος Μπασιλασβίλι! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα