Το ιταλικό τένις είναι εδώ! – VIDEO

Μετά τους Φάμπιο Φονίνι και Μάρκο Τσεκινάτο και ο Ματέο Μπερετίνι κατακτά τίτλο τις τελευταίες εβδομάδες στο χωμάτινο τουρνουά του Γκσταντ επικρατώντας μάλιστα του φαβορί Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ!

Στα καλύτερά του το ιταλικό τένις!

Ειδικά στο χώμα, οι Ιταλοί τενίστες κάνουν θραύση φέτος στα τουρνουά της σειράς 250 όπου πλέον έχουν πάρει πέντε τίτλους!

Οι Φάμπιο Φονίνι και Μάρκο Τσεκινάτο μοιράζονται από δύο και πλέον ο νεότερος της παρέας, Ματέο Μπερετίνι μπήκε και αυτός στη λίστα των τροπαιούχων!

Μετά από μια ανεπανάληπτη εβδομάδα, την καλύτερη της καριέρας του, ο 22χρονος

Ιταλός είχε το καλύτερο δυνατό φινάλε νικώντας τον πολύ πιο έμπειρο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ στον μεγάλο τελικό με 7-6(9), 6-4 και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του!

Μία τεράστια επιτυχία τόσο προσωπικά όσο και για το ιταλικό τένις γενικότερα που είναι πολύ ανεβασμένα με την πιο “νέα” γενιά των Τσεκινάτο και Μπερετίνι να έχει πάρει τα σκήπτρα των Φονίνι, Μπολέλι, Σέπι και Λορέντσι και να αποδίδει εξαιρετικά τουλάχιστον στη χωμάτινη επιφάνεια!

Μία τεράστια νίκη που ήρθε με πρώτο βήμα την κατάκτηση ενός επικού πρώτου σετ στο οποίο ο Ιταλός έσωσε δύο set point του Αγούτ πριν καταφέρει, στο δικό του τρίτο, να κάνει το “μπαμ” και να προηγηθεί με 1-0 απέναντι σε έναν Ισπανό που ήταν αρκετά κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια του ημιτελικού κόντρα στον Ντιέρε.

Ο Μπερετίνι είχε το μομέντουμ, την φρεσκάδα και την ψυχολογία και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όταν ο Αγούτ σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς στο 4-5 του δεύτερου σετ όπου έγινε και το μοναδικό break του αγώνα που έδωσε το πρώτο τρόπαιο στον Νο84 τενίστα στον κόσμο που φυσικά θα ανέβει αρκετά στην παγκόσμια κατάταξη με τη συγκεκριμένη επιτυχία.

Ο Αγούτ έμεινε έτσι με μόλις έναν χωμάτινο τίτλο καριέρας, ένας μάλλον “φτωχός” απολογισμός για έναν τενίστα που δεδομένα μπορεί να παίξει πολύ καλά στην “κόκκινη” επιφάνεια!

Σαν να μην έφταναν τα…μονά, ο Μπερετίνι κέρδισε και τα διπλά της διοργάνωσης κάνοντας το double στο Γκσαντ, ένα διόλου ευκαταφρόνητο κατόρθωμα για τουρνουά οποιασδήποτε σειράς!

Κώστας Αϊτάκης

The post Το ιταλικό τένις είναι εδώ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα