Τεράστια ματς, καιρού επιτρέποντος

10:09 7/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είναι πολύ αισιόδοξες ενόψει της γεμάτης, ημιτελικούς, ημέρας στο Παρίσι

Επεισόδιο Νο39, στο κορυφαίο από πλευράς κύρους και γοήτρου, ντέρμπι στην ιστορία του αθλήματος!

Οι δύο καλύτεροι όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, θα αναμετρηθούν στο Philippe Chatrier με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Roland Garros και θα πρέπει να οπλιστούν με μπόλικη υπομονή, αφού από νωρίς το μεσημέρι ο καιρός

αναμένεται άστατος με καταιγίδες αλλά και περιόδους απλής συννεφιάς.

Υπό το φόβο της βροχής, οι διοργανωτές έκαναν αλλαγές στο πρόγραμμα της Παρασκευής, τοποθετώντας τους δύο ημιτελικούς στο Philippe Chatrier και το ματς του Ναδάλ με τον Φέντερερ πρώτο στο κεντρικό court (13:50GR).

Θα ακολουθήσει το εξίσου συναρπαστικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ντόμινικ Τιμ, με τον Αυστριακό να δείχνει πιο ικανός από ποτέ για τον πρώτο του Major τίτλο.

Όλα, όμως, τα βλέμματα συγκεντρώνει το ντέρμπι των αιωνίων, η μητέρα των μαχών στο τένις.

Από το 2003 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο tour (Μαϊάμι), ο Ναδάλ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του Φέντερερ στο head to head (23-15), ωστόσο ο Ελβετός τα τελευταία χρόνια έχει βρει το κουμπί του Ισπανού και μετράει πέντε σερί νίκες επί του βασικού του αντίζηλου.

Ο 37χρονος μαέστρος, θα προσπαθήσει να “ξεπλύνει” την ήττα απ’τον Ναδάλ στο αγαπημένο του γρασίδι (Wimbledon 2008), θέλοντας να πετύχει και ο ίδιος την πρώτη του νίκη στο Roland Garros απέναντι στον Ράφα, μετά από πέντε ήττες σε ισάριθμες συναντήσεις στο Παρίσι.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω με τον Ράφα γιατί αν θες να πετύχεις κάτι στο χώμα, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις σε κάποια φάση. Όταν ήρθα εδώ, ήξερα ότι είναι πιθανό να συμβεί κι αν δεν ήθελα να συμβεί, δεν θα ερχόμουν” δήλωσε ο Φέντερερ ενόψει της Τιτανομαχίας.

Ο Ναδάλ που ψάχνει τον 12ο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν, έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες σε 14 συμμετοχές στη διοργάνωση (Σόντερλινγκ, Τζόκοβιτς),  και παρά το όχι και τόσο κυρίαρχο πρόσωπο στα προηγούμενα χωμάτινα τουρνουά της περιόδου, στο Παρίσι φαίνεται να έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

Λίγες μέρες αφού έκλεισε τα 33 του χρόνια, ο Ράφα είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, όμως ποιος μπορεί να ξεγράψει τον Φέντερερ που ακόμα και στα 37 του, δείχνει ικανός ακόμα και για τίτλο στο Roland Garros!!

Στον άλλο ημιτελικό που θα ξεκινήσει αμέσως μετά, στο Philippe Chatrier, θα αναμετρηθούν Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντόμινικ Τιμ οι οποίοι βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα και αναμένεται να μας χαρίσουν ένα συγκλονιστικό ματς!

Ο Σέρβος, ψάχνει τον 4ο συνεχόμενο Grand Slam τίτλο του και τρέχει σερί 26 συνεχόμενων νικών σε Major, θέλοντας να πλησιάσει ακόμη περισσότερο σε Slam τίτλους τους δύο πρωτοπόρους, Φέντερερ (20) και Ναδάλ (17).

Με 15 Majors στη συλλογή του, ο 32χρονος Σέρβος καλείται να αντιμετωπίσει τον δεύτερο πιο φορμαρισμένο τενίστα στο χώμα, τα τελευταία χρόνια με τον Τιμ να διεκδικεί τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στον τελικό του Γαλλικού Όπεν.

Άλλο ένα μοναδικό ρεκόρ που κυνηγάει ο Νόλε στο Παρίσι είναι να γίνει ο πρώτος τενίστας στην Open Era που θα έχει από τουλάχιστον δύο τίτλους σε κάθε Major (το ίδιο επιδιώκει και ο Φέντερερ στη Γαλλία).

“Η ιστορία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρά μου. Δεν υπάρχει καλύτερο από το να γράψεις ιστορία στο άθλημα, κερδίζοντας slams και να παίζεις το καλύτερό σου τένις στα μεγάλα τουρνουά. Προφανώς θέλω να παραμείνω στο Νο1 για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτά είναι τα σπουδαιότερα επιτεύγματα στο άθλημά μας” είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος.

Ο Τζόκοβιτς προηγείται 6-2 στο head to head με τον Τιμ ενώ το σκορ στο χώμα είναι 3-2 υπέρ του Νόλε.

“Ο Ντόμινικ αξίζει εδώ που βρίσκεται. Στο χώμα παίζει το καλύτερό του τένις. Έχει τρομακτική δύναμη στο παιχνίδι του, ειδικά με το forehand και το σερβίς. Το backhand του επίσης έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια” πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς.

Εκτός κεντρικού court οι δύο γυναικείοι ημιτελικοί, κάτι που δημιούργησε αντιδράσεις στην ηγεσία της WTA.

Τα παιχνίδια Μπάρτι-Ανισίμοβα και Κόντα-Βοντρούσοβα, θα διεξαχθούν παράλληλα (12:00GR) σε Suzanne Lenglen και Simonne-Mathieu αντίστοιχα, με κάθε μια από τις τέσσερις ημιφιναλίστ να διατηρεί τις δικές της ελπίδες για πρόκριση στον τελικό.

Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των δύο νεαρών κοριτσιών, της 17χρονης Αμάντα Ανισίμοβα που απέκλεισε τη Σιμόνα Χάλεπ και της 19χρονης, Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (TV: Eurosport-ERT Sport)

COURT PHILIPPE CHATRIER (13:50GR)
3-Roger Federer (Switzerland) v 2-Rafa Nadal (Spain)
1-Novak Djokovic (Serbia) v 4-Dominic Thiem (Austria)

COURT SUZANNE LENGLEN (12:00GR)
8-Ashleigh Barty (Australia) v Amanda Anisimova (U.S.)

COURT SIMONNE MATHIEU (12:00GR)
26-Johanna Konta (Britain) v Marketa Vondrousova (Czech Republic)

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

The post Τεράστια ματς, καιρού επιτρέποντος appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα