Τένις κατά τους χειμερινούς μήνες

Αρθρογραφεί ο αναγνώστης του Tennis24 και προπονητής, Γιάννης Αυγερινός, στη στήλη “Η άποψή μου”

Ζέσταμα
Κάθε παίκτης είναι υποχρεωμένος να κάνει το προσωπικό του ζέσταμα πρωτού ξεκινήσει η προπόνηση του στο γήπεδο. Το ζέσταμα μας μπορεί να περιέχει τρέξιμο, ενεργητικές και παθητικές διατάσεις, μικρά σπριντ και λάστιχα. Ζέσταμα κάνουμε και ομαδικά μέσα στο γήπεδο με ειδικές ασκήσεις αλλά πρεπεί να προηγηθεί προσωπική ετοιμασία πριν από αυτό.

Ο παίκτης που έχει κάνει σωστό ζέσταμα δουλεύει ποιοτικά την τεχνική

των χτυπημάτων του και έχει σωστές τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο.
Ο παίκτης που μπαίνει χωρίς ζέσταμα δουλεύει ποσοτικά τα χτυπήματά του και τρέχει άσκοπα στο γήπεδο για να νιώσει πιο ζεστό.

Ντύσιμο
Κάθε παίκτης βρίσκει και υιοθετεί το ντύσιμο που του ταιριάζει κατά του μήνες του χειμώνα. Ιδανικά το φούτερ/ζακέτα κάνει ευχάριστο το παιχνίδι ενώ μια πολύ ποιοτική λύση είναι ένα λεπτό αντιανεμικό που παγιδεύει την θερμότητα εσωτερικά και συνεπώς κρατάει τον παίκτη ζεστό. Τα “breathable” ή “dryfit” ρούχα βοηθάνε στο να μην υπάρχει καθόλου υγρασία-ιδρώτας μεταξύ σώματος και ρούχου.

Σωστό ντύσιμο είναι αυτο που σε κάνει να νιώθεις άνετος στις κινήσεις σου μέσα στο γήπεδο (λεπτή μακρυμάνικη, αντιανεμικό, αμάνικο μπουφάν)
Λάθος ντύσιμο είναι αυτό που σε κρατάει ζεστό ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να αθλείσαι (πολλά και βαμβακερά ρούχα το ένα πάνω απ το άλλο που θα προκαλέσει έντονη εφίδρωση-υγρασία και θα σε κάνουν να νιώθεις πως χάνεις την ευλυγισία και την άνεση στο γήπεδο.

Πλάνο προπόνησης
Αν πιστεύεις ότι σήμερα δεν είναι η μέρα για να τα δώσεις όλα (δεν πειράζει, συμβαίνει σε όλους μας!) μπορείς να φορέσεις κάτι έξτρα αλλά πρέπει να μείνεις πιστός στο πλάνο σου γιατί αν το βγάλεις όταν ιδρώσεις κινδυνεύεις με τα χειρότερα. Αν είναι η μέρα σου δεν πρέπει να χαλαρώσεις και να μείνεις συγκεντρωμένος για όλη την προπόνηση ώστε να μη χρειαστεί να προσθέσεις.

Φοράω ένα έξτρα ρούχο στο ζέσταμα (και μόνο) και το αφαιρώ στο κυρίως μέρος της προπόνησης.
Φοράω πολλά ρούχα που μου προκαλούν εφίδρωση σταδιακά και τα προσθαφαιρώ κάθε φορά που νίωθω ότι ζεστένομαι ή κρυώνω.

Aυγερινός Ιωάννης – Προπονητής τένις

“Η άποψή μου” είναι η θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post Τένις κατά τους χειμερινούς μήνες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα