Φέντερερ: “Κάναμε ο ένας τον άλλον, καλύτερο”

Για τη σχέση του με τον βασικό του αντίζηλο, Ράφαελ Ναδάλ, μίλησε ο Ρότζερ Φέντερερ σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους

Το rivalry μεταξύ του Ροτζερ Φέντερερ και του Ράφαελ Ναδάλ που ξεκίνησε πριν από 17 περίπου χρόνια, έχει οδηγήσει σε άλλο επίπεδο το τένις.

Εκατομμύρια φίλαθλοι, στήνονται στους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να παρακολουθήσουν τις επικές μονομαχίες των δύο Θρύλων του αθλήματος ενώ τα γήπεδα γεμίζουν ασφυκτικά κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους αγώνων.

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για τη σχέση που έχει αναπτύξει με

τον Ισπανό πρωταθλητή, αναλύοντας τα οφέλη από την κοινή τους συνύπαρξη όλα αυτά τα χρόνια στο tour.

“Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον πολύ, τα πήγαμε πολύ καλά, έχουμε μια σπουδαία αντιζηλία.  Κάναμε ο ένας τον άλλον καλύτερο. Αυτή η αντιζηλία είναι σπουδαία για το άθλημα γενικότερα. Τα στυλ παιχνιδιού μας, είναι διαφορετικά. Αυτός αριστερόχειρας με πολύ σπιν, εγώ δεξιόχειρας με πιο φλατ χτυπήματα και πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού.

“Ελπίζω να έχουμε κι άλλα σπουδαία ματς και να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί στο μέλλον” τόνισε χαρακτηριστικά ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

Ο Φέντερερ μίλησε και για τη ζωή του εκτός γηπέδων, με τις πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις και τη φροντίδα τεσσάρων παιδιών.

“Είμαι φυσιολογικός τύπος, χαρούμενος άνθρωπος που του αρέσει να διασκεδάζει και να έχει μια φυσιολογική ζωή. Όταν επιστρέφω από τις μεγάλες πόλεις και τα μεγάλα ταξίδια, θέλω να περνάω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου. Αυτό με κάνει ευτυχισμένο, να έχω χρόνο με τους κοντινούς μου ανθρώπους” είπε.

Όσον αφορά για τα σχέδια απόσυρσης από το τένις, για μια ακόμη φορά ο Φέντερερ έκανε τον… ανήξερο.

“Δεν ξέρω τίποτα. Μπορεί να είναι σύντομα, μπορεί να έχω κι άλλο χρόνο. Με ρωτάνε συνέχεια το ίδιο πράγμα. Είμαι χαρούμενος αυτή τη στιγμή, έχω την υγεία μου κι αυτό είναι σημαντικό για να χαίρομαι το τένις. Ελπίζω να έχω κάποιες επιτυχίες του χρόνου. Σχεδιάζω τη νέα χρονιά, ανυπομονώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οπότε θα δείτε κι άλλα πράγματα από εμένα όσο μένω υγιής”

The post Φέντερερ: “Κάναμε ο ένας τον άλλον, καλύτερο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα