Review 2019: Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις στο ATP Tour – VIDEO

Αθλητισμός χωρίς εκπλήξεις είναι φαγητό χωρίς αλάτι και η ATP Tour σας παρουσιάζει τις πέντε μεγαλύτερες εκπλήξεις σε τουρνουά ATP των οποίων γίναμε μάρτυρες μέσα στο 2019!

Οι εκπλήξεις είναι το αλατοπίπερο του αθλητισμού!

Μπορεί στο τένις η πιθανότητα μιας έκπληξης να είναι μικρότερη σε σχέση με άλλα αθλήματα όπου ο παράγοντας τύχη παίζει μεγαλύτερο ρόλο, δεν αποκλείει όμως το σενάριο ένας κορυφαίος τενίστας σε μέτρια/κακή μέρα να χάσει από έναν υποδεέστερο που

θα παίξει το τένις της ζωής του!

Όπως κάθε χρονιά, γίναμε μάρτυρες αρκετών αναπάντεχων αποτελεσμάτων όσον αφορά στην ATP Tour τα οποία και κατέγραψε η διοργανώτρια αρχή του αθλήματος συνοψίζοντας τις πέντε μεγαλύτερες εκπλήξεις του 2019!

5. Σίνερ vs Μονφίς 6-3, 6-2 2ος γύρος Antwerp Open

Η μετεωρική άνοδος του Γιανίκ Σίνερ μέσα στο 2019 είναι ένα ξεκάθαρο γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανέναν!

Ο 18χρονος Ιταλός ανέβηκε 700(!) θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μέσα σε 12 μόλις μήνες και από τη θέση Νο778 εκτοξεύτηκε στο Τοπ100 και τη θέση Νο78 με ανοδικές φυσικά τάσεις για το 2020.

Λίγο πριν κατακτήσει με εμφατικό τρόπο το NextGen Finals στην πατρίδα του, την Ιταλία, ο Σίνερ κέρδιζε σε 61 μόλις λεπτά τον Γκαέλ Μονφίς που έδινε εκείνη την περίοδο τα “ρέστα” του για πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου.

Ήταν φυσικά η μεγαλύτερη νίκη στη σύντομη καριέρα του εκρηκτικού Ιταλού τον οποίο “αλίευσε” και έφερε στην ακαδημία του ο Ρικάρντο Πιάτι και του έδωσε την ώθηση, τρεις εβδομάδες αργότερα, να κάνει “σμπαράλια” τους τενίστες της γενιάς του στο Μιλάνο κατακτώντας το NextGen Finals.

4. Τζέρε vs Τιμ 6-3, 6-3 1ος γύρος Rio Open

Ένας Λάσλο Τζέρε δίχως νίκη στο χώμα μέσα στο 2019 αντιμετώπιζε τον σπεσιαλίστα της επιφάνειας και πρωταθλητή του τουρνουά το 2017, Ντομινίκ Τιμ, στον πρώτο γύρο του Rio Open.

Φάνταζε κομμάτι δύσκολο να πέσει θύμα τόσο μεγάλης έκπληξης ο 26χρονος Αυστριακός, ωστόσο, η κακή μέρα του, που αναφέραμε προηγουμένως, έκανε την εμφάνιση της, έδωσε δικαιώματα και τελικά ηττήθηκε από τον Σέρβο αντίπαλό του!

Ο οποίος όχι μόνο πέτυχε την πρώτη του νίκη στο χώμα για το 2019 και την πρώτη του Τοπ10 νίκη αλλά συνέχισε ακόμα καλύτερα φτάνοντας μέχρι τον τίτλο στο δυνατό Βραζιλιάνικο Όπεν (κόντρα στον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ)!

Έναν τίτλο που αφιέρωσε στους δύο γονείς του που χάθηκαν πολύ νωρίς από τη ζωή του λόγω ασθένειας σε μια πολύ συγκινητική στιγμή.

3. Σαρντί vs Μεντβέντεφ 4-6 6-2 6-4 2ος γύρος Paris Masters

Αυτή και αν ήταν έκπληξη μεγατόνων!

Ο Ζερεμί Σαρντί συναντούσε έναν αήττητο επί 11(!) αγώνες σε Masters τουρνουά, Ντανίλ Μεντβέντεφ, σε πάτριο έδαφος, στο Παρίσι, και με την απώλεια του πρώτου σετ μάλλον ελάχιστοι του έδιναν κάποιες πιθανότητες ανατροπής κόντρα στο ρωσικό”ρομπότ”.

Και όμως, ένας εμπνευσμένος Σαρντί, μαζί με την βοήθεια μιας κατάμεστης αρένας στο Bercy, έσωζε το ένα break point μετά το άλλο και κατάφερε να πάρει τη μεγαλύτερη του νίκη για το 2019 ακριβώς στο τέλος της σεζόν δίνοντας πολύ μεγάλη χαρά στους συμπατριώτες του!

2. Κολσράιμπερ vs Τζόκοβιτς 6-4 6-4 3ος γύρος Indian Wells

Πριν από αυτό το ματς, ο τίμιος κατά τα άλλα Φίλιπ Κολσράιμπερ, μετρούσε 11 ήττες σε ισάριθμα ματς κόντρα σε Νο1 τενίστες στον κόσμο.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν είχε κερδίσει ούτε σετ!

Και τι μ’αυτό;

Ο βετεράνος Γερμανός εκμεταλλεύτηκε, είναι η αλήθεια, μια πολύ νωθρή μέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς που “ξύπνησε” όταν πια πολύ αργά, στο 2-5 του δεύτερου σετ.

Ο πεντάκις πρωταθλητής στην έρημο της Καλιφόρνια αποκλείστηκε για δεύτερη σερί σεζόν πολύ νωρίς στο Indian Wells και το ίδιο έγινε στο Μαϊάμι πριν ανακτήσει τη φόρμα του στα χωμάτινα τουρνουά που ακολούθησαν.

1. Ρούμπλεφ vs Φέντερερ 6-3, 6-4 3ος γύρος Cincinnati Masters

Με 15 νίκες στα τελευταία του 16 ματς στο Σινσινάτι, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν έχει συνηθίσει να αποκλείεται νωρίς στο Οχάιο.

Ωστόσο, το hangover effect του χαμένου τελικού στο Wimbledon “χτύπησε” τον Ελβετό τενίστα στον τρίτο γύρο του Σινσινάτι κόντρα σε έναν ονειρικό Αντρέι Ρούμπλεφ.

Που υποχρέωσε τον Φέντερερ στην πιο ταχεία ήττα του εδώ και 16(!) χρόνια στο τουρ, κερδίζοντας τον σε μόλις 62 λεπτά με ισοπεδωτικό επιθετικό τένις!

Και όλα αυτά ενώ ο Ελβετός δεν έπαιξε καν άσχημα παραδεχόμενος μετά το τέλος του ματς ότι νεαρός Ρώσος ήταν απλά άπιαστος τη συγκεκριμένη μέρα.

Κώστας Αϊτάκης

The post Review 2019: Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις στο ATP TourVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα