Τελικός και Year-End No1 για τον “βράχο” Τζόκοβιτς (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε από set πίσω για να κάμψει την αντίσταση του Χούμπερτ Χουρκάτς και να πάρει έτσι την σπουδαία πρόκριση για τον τελικό του Paris Masters. Ο Σέρβος, με αυτή τη νίκη πρόσθεσε ακόμη ένα φοβερό ρεκόρ στο παλμαρέ του.

Για 7η φορά στην καριέρα του, θα ολοκληρώσει τη χρονιά ως Νο1 τενίστας του κόσμου, αφήνοντας πίσω του τον Πιτ Σάμπρας, που ολοκλήρωσε την καριέρα του με έξι Year-End No1.

SEVENTH HEAVEN

@DjokerNole secures the Year End No.1 ranking for a record-breaking 7th time!#RolexParisMasters pic.twitter.com/sif1CAC3D2

Tennis TV (@TennisTV) November 6, 2021

Αν και έφτασε στα όριά του, ο Νόλε κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του εντυπωσιακού Χουρκάτς, χάρις σε ένα ξέσπασμα που έκανε στο 2ο set και φυσικά, χάρις στο πολύ ψύχραιμο tie-break που έπαιξε στο decider.

Μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά μάχης στο Bercy, ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη επικράτησε του Πολωνού με 3-6, 6-0, 7-6(5) και περιμένει πλέον τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής.

THE SUPER SERB @DjokerNole fights past Hurkacz 3-6 6-0 7-6(5) to ensure he will surpass Pete Sampras’ six year-end No.1 finishes!#RolexParisMasters pic.twitter.com/AVYDpSRTR6

Tennis TV (@TennisTV) November 6, 2021

Αυτήν ήταν η 3η νίκη του Τζόκοβιτς σε ισάριθμες αναμετρήσεις με το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης. Την Κυριακή, θα διεκδικήσει στο Παρίσι τον 1ο Masters 1000 τίτλο του για φέτος και 37ο συνολικά στην καριέρα του. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να φτάσει τους 86 ΑΤΡ τίτλους.

Όσον αφορά τον Χουρκάτς, έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον 2ο φετινό τελικό του σε Masters τουρνουά (κατέκτησε το Miami Masters) και παράλληλα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη. Αν περνούσε στον τελικό του Παρισιού, θα έβλεπε τον εαυτό του την επόμενη εβδομάδα, να ανεβαίνει στο Νο9.

Όχι ότι δεν προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις, για να τα καταφέρει.

Ο Τζόκοβιτς όμως, ήταν εκεί. Βράχος. Απάντησε με ένα εμφατικό bagel στην απώλεια του εναρκτήριου set (25-11 υπέρ του Σέρβου οι κερδισμένοι πόντοι στο 2ο set) και πήρε προβάδισμα με 4-1 στο 3ο και καθοριστικό κομμάτι.

Just irresistible tennis @DjokerNole breaks the Hurkacz serve to move ahead in the third set!#RolexParisMasters pic.twitter.com/1TWVzGdRPU

Tennis TV (@TennisTV) November 6, 2021

Ο Χουρκάτς επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης παίρνοντας τα επόμενα τρία games (4-4), ενώ έσωσε και match point του Νόλε στο 5-4. Αν και ο Πολωνός προηγήθηκε πρώτος με mini break στο tie-break (2-3), δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά του, χάνοντας τους πέντε από τους επόμενους επτά πόντους του ματς.

Ο Σέρβος Νο1 είχε τις απαντήσεις σε όλους τους γρίφους που του έθεσε ο 24χρονος και πανηγύρισε με την ψυχή του στο τέλος, αυτή τη σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Παρισινού Masters.

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τελικός και Year-End No1 για τον “βράχο” Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα