“Ταύρος” και στο γρασίδι ο Ράφα! – VIDEO

Ο Ράφα Ναδάλ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην grass court season, καθώς επικράτησε του Αυστραλού Μάθιου Έμπντεν στα δυο σετ, σε φιλική αναμέτρηση στο Hurlingham Club της Μεγάλης Βρετανίας. Φιλικές νίκες και για τους Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Νικ Κύργιο στο Boodles Challenge…

Μπορεί να μην αγωνίστηκε κόντρα στον Χιόν Τσανγκ όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, μιας και ο νεαρός Νοτιοκορεάτης

απέσυρε την συμμετοχή του από τα φιλικά προετοιμασίας του στο Hurlingham Club, λόγω τραυματισμού, όμως, ο Ράφαελ Ναδάλ έδειξε τα “δόντια” του κόντρα στον Μάθιου Έμπντεν, στον πρώτο του αγώνα στο γρασίδι για φέτος!

Ο Ισπανός, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επιβλήθηκε μετά από 1 ώρα και 31 λεπτά αγώνα του Αυστραλού, Νο51 στον κόσμο, με 7-6(3), 7-5 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην grass court season.

Ο Ράφα αποφάσισε και φέτος να μην αγωνιστεί σε κανένα επίσημο τουρνουά στην πράσινη επιφάνεια πριν το τρίτο Grand Slam της χρονιάς στο Λονδίνο, προγραμματίζοντας δυο πολύ σημαντικά τεστ προετοιμασίας στο Hurlingham Club, στο πλαίσιο του 25ου Aspall Tennis Classic.

Μπορεί να μην είχε και το πιο εύκολο απόγευμα κόντρα στον Ματ Έμπντεν, όμως ο “ταυρομάχος” από την Μαγιόρκα έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο γρασίδι μετά από μια πολύ απαιτητική χωμάτινη σεζόν, κόντρα μάλιστα σε έναν πολύ δυνατό τενίστα σε τούτη την επιφάνεια.

Η εναλλαγή από το χώμα στο γρασίδι μόνο εύκολη δεν είναι, όμως ο Ναδάλ έδειξε στο παρθενικό του ματς εκεί να νιώθει καλά, κερδίζοντας τον αγώνα και ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού του για το δεύτερο και τελευταίο του φιλικό στο Hurlingham Club, την Παρασκευή κόντρα στον Γάλλο Λούκας Πούιγ.

Ο Ναδάλ δεν άφησε τον Έμπντεν να τον απειλήσει σχεδόν ποτέ στο σερβίς του, με το αξιοσημείωτο να είναι πως ο Ισπανός έδωσε μόλις… ένα μπρέικ πόιντ στην διάθεση του Αυστραλού, σε 12 σέρβις γκέιμς του!

Πιο συγκεκριμένα, έχασε μόλις 15 (!) πόντους στο σερβίς του, δείχνοντας την δυναμική του. Ένα μπρέικ έφτασε στον Ισπανό για να πάρει την νίκη στα δυο σετ, μιας και το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε με 6-5 και μια ευκαιρία για μπρέικ του έφτασε για να “κλειδώσει” την νίκη, πριν χρειαστεί να παίξει ακόμη ένα, δεύτερο κατά σειρά, τάι μπρέικ.

Φιλικές νίκες και για “Ντέλπο” και Κύργιο!

Στο τουρνουά προετοιμασίας Boodles Challenge, όπου αγωνίστηκε κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ την Τρίτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αγωνίστηκαν σήμερα, Τετάρτη, και οι Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Νικ Κύργιος.

Ο “Πύργος του Ταντίλ” αρχικά, επιβλήθηκε του Τέιλορ Φριτζ μετά από ένα ματς “θρίλερ”, στο παρθενικό του παιχνίδι στο γρασίδι για φέτος, έστω και ανεπίσημο, κερδίζοντας εν τέλει στο τάι μπρέικ των 10 πόντων, στο τρίτο σετ.

Πιο συγκεκριμένα, ο “Ντέλπο” επιβλήθηκε του νεαρού Αμερικανού με 6-4, 4-6, 15-13 και ξεκίνησε χαρμόσυνα τις υποχρεώσεις του στην αγαπημένη του επιφάνεια.

Φιλική νίκη στο Boodles πέτυχε και ο Νικ Κύργιος. Ο Αυστραλός με ελληνικές ρίζες επικράτησε του πολύ καλού στο γρασίδι Αμερικανού Σαμ Κουέρι, με 6-4, 7-6(7), επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά, αν και σε όχι επίσημο ματς, την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Γουίμπλεντον.

Τετάρτη 27/6: Φιλικές αναμετρήσεις στην Μεγάλη Βρετανία

Aspall Tennis Classic
Nadal (Spain) beat Ebden (Australia) 7-6(3), 7-5

Boodles Challenge
Del Potro (Argentina) beat Fritz (USA) 6-4, 4-6, 15-13
Kyrgios (Australia) beat Querrey (USA) 6-4, 7-6(7)
Broady (Great Britain) beat Stakhovsky (Ukraine) 7-5, 4-6, 6-2

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Ταύρος” και στο γρασίδι ο Ράφα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα