Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πέρασε ο Μονφίς!

Ο Γκαέλ Μονφίς δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να καταβάλλει την αντίσταση του Μπλαζ Κάβτσιτς, όμως κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη πρόκριση για τους “8” του Antalya Open με νίκη στα τρία σετ κόντρα στον Σλοβένο…

Μόνο ευκαταφρόνητο δεν ήταν το εμπόδιο του Μπλαζ Κάβτσιτς για τον Γκαέλ Μονφίς. Ο Γάλλος, Νο4 του ταμπλό στο 250αρι τουρνουά της Αττάλειας στην Τουρκία, χρειάστηκε τρία δύσκολα σετ για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του, προκειμένου

να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο “Λα Μονφ” αν και προηγήθηκε με 6-3, 2-0 και έδειξε ότι θα “καθαρίσει” τον αγώνα με νίκη στα δυο σετ, έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, σαν κλασικός Μονφίς, και δυσκολεύτηκε απίστευτα για να πάρει την σημαντική αυτή νίκη τελικά.

Ο Μονφίς, που είναι φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο στην Αττάλεια αυτήν την εβδομάδα, επιβλήθηκε του Σλοβένου Νο176 του κόσμου με 6-3, 5-7, 7-5 μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά μάχης.

Στον επόμενο γύρο, ο Γάλλος πρωταθλητής, Νο41 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, θα αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό στο γρασίδι Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ, ο οποίος υπερκέρασε το εμπόδιο του Ρόμπιν Χάασε νωρίτερα στην ημέρα, μετά από μεγάλο ντέρμπι. Ο Λόπεζ, πήρε την νίκη με 6-2, 6-7(5), 7-6(2).

Ένας άλλος Γάλλος, ο Αντριάν Μαναρινό, ο οποίος πέρσι μάλιστα είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, ενώ φέτος είναι το Νο1 του ταμπλό, πήρε επίσης την πρόκριση για τους “8” καλύτερους του θεσμού.

Ο Μαναρινό κέρδισε με 6-4, 7-5 τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Πορτογάλο Ζοάο Σόουζα, ο οποίος επιβλήθηκε με ανατροπή του Βόσνιου Μίρσα Μπάσιτς με 6-7(4), 6-4, 6-4.

Με μεγάλη ανατροπή προκρίθηκε και το Νο2 του ταμπλό στην Αττάλεια, ο Νταμίρ Ντζουμούρ. Ο Βόσνιος, Νο30 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επιβλήθηκε του Ρουμάνου Μάριους Κόπιλ με 4-6, 6-4, 6-4 και θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Πιέρ Ιγ Ερμπέρ στα προημιτελικά.

Ο Ερμπέρ, Νο75 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έθεσε εκτός υπεράσπισης τον κάτοχο του τίτλου στην Αττάλεια Γιουίτσι Σουγκίτα, ο οποίος πέρσι είχε κερδίσει στον συγκεκριμένο θεσμό, τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του σε ΑΤΡ διοργάνωση.

Την Τετάρτη όμως, δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Γάλλου, ο οποίος με μεγαλειώδη ανατροπή επιβλήθηκε με 2-6, 6-4, 7-6(5) του Ιάπωνα, Νο45 του κόσμου, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Antalya Open.

Τετάρτη 27/6: 2ος Γύρος Antalya Open

Monfils (France) beat Kavcic (Slovenia) 6-3, 5-7, 7-5

Mannarino (France) beat Berankis (Lithuania) 6-4, 7-5

Garcia Lopez (Spain) beat Haase (Netherlands) 6-2, 6-7(5), 7-6(2)

Sousa (Portugal) beat Basic (Bosnia & Herzegovina) 6-7(4), 6-4, 6-4

Dzumhur (Bosnia & Herzegovina) beat Copil (Roumania) 4-6, 6-4, 6-4

Herbert (France) beat Sugita (Japan) 2-6, 6-4, 7-6(5)

ANTALYA OPEN SINGLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πέρασε ο Μονφίς! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα